Foto portada: Pegueroles, Serracant i Leiva durant la recepció. Autor: David B.

Recepció institucional als familiars de Cuixart i Forcadell

Just el dia en què s’ha sabut que Carme Forcadell i Jordi Cuixart, juntament amb altres presos, estan a punt de ser traslladats a presons catalanes, l’Ajuntament de Sabadell ha fet aquest dilluns una rebuda institucional als seus familiars on han participat membres d’alguns dels partits que del consistori.

Maties Serracant, alcalde de la ciutat, ha donat la benvinguda als familiars i ha explicat que l’acte és un “compromís de l’ajuntament amb el dret a l’autodeterminació, la llibertat i els valors que s’han posat en perill últimament”. “És un acte de recepció per donar valor a aquestes reivindicacions i fer-ho al costat de la família en el lloc de més honor polític de la ciutat”, ha dit.




Bernat Pegueroles, marit de Carme Forcadell, ha donat les gràcies a l’ajuntament per fer un acte d’aquest tipus, que ha qualificat de “bonic” per les famílies. En referència al trasllat de presons, Pegueroles ha dit que “és un gran avenç, perquè anar-la a veure és tot un dia”, tot i que ha reclamat que “el que haurien de fer és sortir d’allà, hi són en base a una història inventada”.

Lectura d’una carta de Forcadell

Pegueroles ha llegit un fragment d’una carta enviada per Forcadell des de la presó i ha aprofitat per demanar que es parli més de les dones, també de Dolors Bassa. En representació de la família de Jordi Cuixart ha pres la paraula Pol Leiva, el seu nebot, que ha reiterat que tota la feina “és necessària i ens empeny a seguir batallant contra aquesta situació”.

Leiva també ha estat molt crític amb la justícia espanyola quan ha dit que “veiem com que segons qui pot triar la presó, si és que hi és, com cinc violadors confessos queden en llibertat, i com gent de pau viu una situació d’injustícia”. “Esperem poder tornar amb el Jordi, la Carme i la resta de represaliats lliures de qualsevol acusació falsa”, ha conclòs.

Foto portada: Pegueroles, Serracant i Leiva durant la recepció. Autor: David B.

Comments are closed.