Elisenda Paluzie

Recorden Carme Forcadell un any després d’entrar a la presó

Familiars, amics i veïns s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Doctor Robert, un any després que l’ex presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, entrés a la presó.

L’acte ha començat amb la lectura de diverses cartes que han escrit els membres de l’Associació d’Amics de Carme Forcadell, llegida per Josep Voltaina i Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Cultural de Sabadell.

Bernat Pegueroles. Autor: David B.
Bernat Pegueroles. Autor: David B.

El marit de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles, ha pujat a l’escenari per llegir una carta que Forcadell ha adreçat als participants de l’acte, una carta reivindicativa i amb una alt contingut feminista.

“Estem assistint al judici de la vergonya, un judici contra els drets fonamentals i les llibertats democràtiques. ens apropem a un cicle electoral molt important, Congrés, Europees i municipals. Recordem a l’hora de votar quin són els partits que defensen els nostres drets personals i professionals, els que ajuden a avançar cap a una societat més igualitària i més justa, els partits compromesos amb la lliuta feminista i amb la igualtat”, ha manifestat Forcadell en el seu escrit.

En l’acte també han pres la paraula la coordinadora de l’Assemblea de Sabadell, Neus Alsina i els anteriors coordinadors de l’entitat, Francesc Baró qui ha explicat vàries anècdotes viscudes amb Forcadell, i Montserrat Chacon, que des d’una òptica més personal ha fet una reflexió del moment polític actual. El record a Forcadell, l’ha tancat les paraules de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, qui ha subratllat que “aquest judici no hauria d’existir”

“Esperem que la via del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, que és la que obre camí la Carme, ens doni d’aquí uns mesos alguna notícia positiva”, ha explicat Paluzie, qui ha manifestat que “malgrat tot cal seguir fent passos cap a la independència.

Foto portada: presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie. Autor: David B.

Comments are closed.