Escombriaire - SMATSA

Reunió a 4 per SMATSA

  • La possible vaga d’escombraries ja té dates sol·licitades a partir del 3 de desembre.
  • La FAV Sabadell assistirà finalment a la trobada en qualitat d’observadors. 

La direcció d’SMATSA, el govern municipal, el comitè d’empresa i la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell com a observadors es veuran les cares aquest dimarts en la primera, es veurà si l’última, reunió que pot evitar l’ERO a l’empresa concessionària i la probable vaga d’escombraries. La cita, dimarts a mitja tarda. 

Finalment la reunió serà a quatre, tal com va demanar el comitè d’empresa, i donarà cabuda a un representant de la FAV Sabadell, tot i que en qualitat d’observadors. En tot cas, però, el centre del debat rau al voltant de l’Expedient de Regulació d’Ocupació presentat per la direcció de l’empresa, que desencadenarà una vaga amb dates sol·licitades, segons ha pogut saber aquest digital. Són el dilluns 3 i dimarts 4 de desembre, durant la setmana del pont de la Constitució i la Puríssima. I, ja la setmana següents, el dilluns, dimarts, dijous i divendres 10, 11, 13 i 14 de desembre. A partir del 17 de desembre la vaga seria indefinida.

ITF; ERO; vaga; intervenció

L’Ajuntament posarà en marxa el proper 1 de desembre la nova Instrucció Técnica de Facturació (ITF), per controlar millor la prestació del servei davant dels incompliments que ha detectat el consistori. Segons l’empresa, el volum de serveis contractats tornarà al punt d’inici del 2012, quan es va adjudicar el contracte. La direcció de l’empresa sosté que si es retallen serveis per un valor de 1,2 milions anuals (100.000 euros mensuals), la ciutat estarà més bruta a peu de carrer i l’ERO serà inevitable.

I si hi ha ERO, hi haurà vaga i afectacions al carrer en plena campanya nadalenca. El comitè d’empresa ja ha sol·licitat les dates. Si hi ha ERO, a banda de la vaga, queda per veure si l’Ajuntament es llença finalment a intervenir la gestió de l’empresa, nomenant un interventor.

La sortida de l’atzucac, si fos possible arribats al punt actual, s’hauria de començar a construir a partir de demà, quan les parts posin sobre la taula els seus escenaris.

Comments are closed.