CiU Sabadell

Rossinyol (CiU) descarta la sociovergència: “no pactarem mai amb qui representa l’època de la corrupció”

  • CiU assegura que la ciutat necessita “un canvi de rumb” com va viure l’any 1979 o 1999.

  • Toni Font: “el bustisme ha deixat la ciutat  com la va trobar Farrés. Tot està de nou per fer”.

Convergència i Unió ha tancat aquest dimarts la porta a qualsevol pacte amb el Partit dels Socialistes de Catalunya després de les eleccions municipals de l’any vinent. Malgrat que l’anomenada sociovergència podria estabilitzar el govern local davant la previsible fragmentació, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha estat clar: “no pactarem mai amb qui representa aquesta època de corrupció que hem de deixar enrere”.

Després de valorar l’actualitat política i no voler entrar a parlar del dia després de les eleccions, a preguntes de iSabadell, Carles Rossinyol ha estat més clar que mai fins ara:

No pactarem mai amb qui representi aquesta època de corrupció que hem de deixar enrere”. Rossinyol ha esmentat el candidat socialista, Josep Ayuso, i ha dit que és la “marca blanca del bustisme”. “No hi haurà sociovergència amb la marca blanca del bustisme. Aquesta etapa ha d’acabar” i “volem un abans i un després en les formes de fer a la ciutat”.

Rossinyol ha assegurat que des del 2007 (moment en que comença a liderar CiU a la ciutat) han tingut ofertes dels socialistes per entrar al govern però “mai ho vam veure clar”. Ha reblat el clau el regidor de CiU i diputat al Parlament, Toni Font:

15 anys de bustisme han deixat la ciutat com la va trobar Toni Farrés l’any 1979. De nou tot està per fer. Han llançat per la borda els millors anys de l’economia per transformar la ciutat i Sabadell ha perdut l’excel·lència que va tenir un dia. L’herència del bustisme la pagarem durant anys”.

De fet, la federació nacionalista ha estructurat el seu balanç del curs polític en base a la necessitat de tenir un “punt d’inflexió”. Rossinyol n’ha esmentat dos al llarg de la història contemporània de Sabadell. En primer lloc, el que es va viure l’any 1979, amb la sortida de la dictadura i l’inici dels ajuntaments democràtics, liderats a Sabadell pel PSUC i Antoni Farrés. I en segon lloc l’alternància viscuda l’any 1999 amb l’arribada al govern local del PSC i de Manuel Bustos. Ara CiU creu que ha arribat el seu moment i diuen que són “l’alternativa”.

Eixos de govern

Rossinyol basa les seves propostes en tres eixos: transparència i bon govern, qualitat de vida per a les persones i progrés econòmic i social. En aquest sentit, ha fet una crida a recuperar l’empenta viscuda en els millors anys de la història de la ciutat, vinculats a la indústria tèxtil del segle XIX i XX, quan es van crear institucions vinculades a la ciutat que han perviscut fins ara: CASSA, Caixa Sabadell, Banc Sabadell.

Hem de recuperar l’esperit ciutadà que va generar aquestes institucions. En definitiva, les ganes de fer coses, de progressar, de tenir una administració que faciliti les coses. Amb aquesta crisi hem perdut institucions que ja no podrem recuperar. N’haurem de crear de noves, adaptades a les necessitats d’avui”.

Rossinyol assegura que el consistori necessita més gestió i més professionalització. S’ha mostrat preocupat pel risc de tancament de Vimusa, convençut que equipaments com la Pista Coberta d’Atletisme i Fira Sabadell es poden gestionar millor i escèptic davant el futur Passeig de la plaça Major. També ha mostrat la seva preocupació per les conseqüències que comportarà el trasllat dels locals d’oci de la Zona Hermètica

PSC demana respecte

El PSC ha emès un comunicat davant les declaracions de Toni Font. Creuen que el democristià ha faltat al respecte a les persones que han treballat per la ciutat des de la recuperació de la democràcia. El primer secretari del PSC, Cristian Sánchez, manté que cal respectar les persones “que tant des de l’Ajuntament com des d’altres àmbits han treballat per construir la ciutat”. Així mateix, Sánchez creu que CiU no coneix Sabadell i es troba molt lluny de la ciutadania. Finalment consideren ara una frivolitat parlar de pactes postelectorals.

Foto portada: els regidors de CiU Rosa Roig, Jordi Font, Carles Rossinyol (portaveu) i Toni Font, i la diputada al Congrés, Lourdes Ciuró. Autor: J.d.A.

13 Comments