Rufián (ERC) pressionarà a Madrid per la caserna, l’edifici de Correus i l’estació de RENFE a Can Llong

ERC s’ha reunit aquest migdia per abordar tots aquells temes de Sabadell que depenen del govern de Madrid. El diputat al Congrés Gabriel Rufián i els regidors Gabriel Fernández (portaveu municipal) i Èlia Soriano s’han reunit a l’hotel Urpí. Els republicans volen desencallar sis temes que tenen a veure amb Sabadell o afecten els sabadellencs: recuperar la Caserna de la Guàrdia Civil, construir una estació de Rodalies de Can Llong, que se cedeixi l’edifici de Correus de la Via Massagué, la gestió dels ERTOs per part de les oficines de la SEPE, relacionat amb l’incompliment de l’Ingrés Mínim Vital, i la Llei de Dependència.  

El portaveu del grup municipal d’ERC, Gabriel Fernández, exposa els temes tractats de Sabadell, juntament amb el diputat al Congrés, Gabriel Rufián. Posen el focus en la necessitat de recuperar la Caserna de la Guàrdia Civil i assenyala que és necessari desactivar el recurs judicial de l’estat, un contenciós del Ministeri, perquè pugui ser útil per la ciutat. Afegeix que la Gran via és un eix necessari per al coneixement i que cal reforçar per exemple de la mà del CSIC (Centro Superior de Investigaciones Científicas). La número dos d’ERC a l’Ajuntament, Èlia Soriano afegeix que la Gran Via ha de servir de pont d’atracció i de desenvolupament.

Els republicans asseguren que portaran les reivindicacions sabadellenques a Madrid, tot amb el teló de fons de la negociació pressupostària per a l’any 2021.

L’estació de Can Llong, als pressupostos de 2021?

Tanmateix es remarca la necessitat de construir l’estació de Rodalies a Can Llong. Per aquest motiu, el grup d’ERC creu que és una prioritat que surti en els següents pressupostos, ja que es una necessitat de fa molts any, remarca Fernández. A més, creuen necessari cessar l’oficina de Correus, propietat de l’estat, ja que volen explotar-lo pel què fa a la seva activitat econòmica i l’ocupació laboral.

El grup republicà té clar que és necessari reobrir i corregir les oficines del SEPE, ja que el personal que tenen no dona abast. “Sabadell és la segona ciutat amb més EROS, després de Barcelona”, afegeix Fernández.

En la mateixa línia, afegeix que cal un canvi replantejar un canvi en les places públiques de les residències de Sabadell, “serien necessàries més de set residències públiques a la ciutat, és inviable que hi hagi més de 700 persones en la llista d’espera”, fent referència a la Llei de Dependència.

“No ens fa menys independentistes sinó més útils”

Rufián ha assegurat que “en el mentrestant” a la independència cal incidir en la governabilitat. “Això no ens fa menys independentistes sinó més útil”, ha assegurat.

Comments are closed.