76 è aniversari Lluís Companys

Sabadell commemora el 76è aniversari de l’assassinat de Lluís Companys

El parc de Catalunya ha acollit l’acte institucional d’homenatge a la figura de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, al complir-se 76 anys del seu afusellament al castell de Montjuic.

A l’acte han participat diverses entitats de la ciutat i tots els partits que composen l’ajuntament de Sabadell, excepte Ciutadans i el Partit Popular. L’homenatge que s’ha fet davant el monòlit a la figura de Companys, s’ha iniciat amb la interpretació de La Moreneta, per part de la Coral Estrella Daurada que ha donat pas a una glosa de l’expresident i la lectura de la carta que va escriure Lluís Companys a l’alcalde Josep Moix, a càrrec de l’actor del Teatre Sant Vicenç, Jaume Pont.

76è aniversari Lluís Companys
Lectura de la carta de Companys a Moix. Autor: David B.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha recordat el vincle estret que Companys tenia amb la ciutat de Sabadell i l’ha definit com a “un lluitador per les llibertats”.

L’expresident Companys va ser assassinat, afusellat pel feixisme. L’Estat mai ha volgut reconèixer i mai ha anul·lat, fins a dia d’avui, els judicis que es van fer als defensors de la República davant de l’aixecament franquista”, ha manifestat Fernàndez en el seu parlament.

L’acte s’ha tancat amb una ofrena floral per part del govern municipal, els partits que formen part del consistori i entitats de la ciutat. Un cop acabada l’ofrena s’ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, Els segadors.

Foto portada: Ofrena floral al monòlit de Lluís Companys. Autor: David B.

2 Comments