L'obra al pas per Colobres, el passat desembre

Sabadell demanarà responsabilitats pel gasoducte

  • Entesa i ICV aproven la moció sobre la fallida infraestrutura d’àmbit europeu.

  • Demanen informació i responsabilitats perquè “aquesta obra és un frau”, segons l’Entesa.

El ple va aprovar demanar responsabilitats per l’obra del gasoducte, que atravesa bona part dels espais naturals de la ciutat, i que ha quedat desvirtuada al no connectar aquesta infraestructura a França com estava previst. En la pràctica, es demana una comissió informativa i de seguiment entre el ministeri, l’empresa i les ciutats afectades.

“Aquesta obra és un frau perquè no tindrà l’ús que es va dir que tindria”, ha dit la portaveu de l’Entesa per Sabadell, un dels grups que presentava la proposta. L’altre impulsor, Iniciativa per Catalunya Verds, ha lamentat, en boca del regidor Carles Marlés, que “el mal ja està fet perquè aquesta obra mai hauria d’haver començat”. Tot i així, volen que el ministeri de Foment s’expliqui a nivell polític i l’empresa Enagàs ho faci a nivell tècnic en una comissió de nova constitució.

La majoria de grups han lamentat com s’ha desenvolupat aquest projecte, del qual el ministeri de Foment va imposar el seu traçat, creuant el bosc de Can Deu, saltant el riu Ripoll per anar a parar al torrent de Colobrers i bona part dels espais naturals del Vallès Occidental i Oriental. El projecte estava pensat per connectar les xarxes de gas d’Espanya a Europa, però ha quedat sobre la taula al renunciar França a la connexió.

Així que una obra que estava plantejada en una operació estratègica europea quedarà ara com un tub per portar gas a Girona, ja que l’obra acabarà a Hostalric i ni tan sols arribarà a la frontera francesa. L’Entesa per Sabadell calcula que s’han invertit en aquesta obra 42 milions d’euros, una xifra que consideren inútil, així com el mal fet als espais naturals entre Martorell i Hostalric.

El regidor de Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada, ha assenyalat que el govern municipal ha estat a sobre d’aquest obra i que “l’atenció del govern continuarà”. La moció s’ha aprovat amb els vots del PSC, Iniciativa Verds, Esquerra Unida i l’Entesa. CiU i el PP s’han abstingut. Caldrà veure ara quin cas fan al ministeri de la moció sabadellenca.

Comments are closed.