Joan Berlanga - Sabadell en Comú. Autor: David B.

Sabadell En Comú en desacord per la construcció de l’Escola de Música a l’Eix Macià

La formació Sabadell En Comú ha mostrat, a través d’un comunicatel, seu desacord a l’anunci que l’alcaldessa Marta Farrés va dur a terme aquest dimarts, sobre projecte de creació d’una Escola de Música i un Conservatori al solar de l’Eix Macià, davant del Corte Inglés. 

El cap de llista de Sabadell En Comú, Joan Berlanga, ha manifestat que “estem davant d’un retorn en tota norma a les formes i als continguts d’una època que hauria de quedar enrere. L’alcaldessa està pensant més en què vol inaugurar que no pas en el que és convenient per a l’interès general, que en aquest cas hauria de ser l’extensió de la formació musical a tots els barris”.

La formació política recorda que “al juny de 2017 el Ple va aprovar, de manera unànime, un pla de descentralització de l’Escola de Música amb 3 seus (Ca n’Oriac, Centre i Sol i Padrís) per apropar la formació musical a tots els barris de la ciutat amb un ampli consens. Contemplava les ampliacions dels centres cívics de  Sol i Padrís (amb projecte ja fet i pressupostat), on s’havien de concentrar els estudis de corda, i el de Ca n’Oriac, on s’havia d’ubicar l’oferta de música moderna. L’espai pensat per a la seu del Centre era el Vapor Turull”.

Asseguren no compartir “la decisió perquè la idea de de fer cultura a partir de grans equipaments (estil Ciutat de la Música) només reforça l’statu quo cultural i no incentiva l’accés a la cultura a les classes populars”. Sabadell En Comú creu que “les decisions de ciutat es fan buscant amplis consensos i respectant els acords del Ple, no informant a la premsa, a cop de titular, sense ni comentar-ho a la resta de forces polítiques”.

Foto portada: El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. Autor: David B.