Foto: Alba Garcia

Sabadell en Comú: Farrés guarda projectes al calaix mentre Ciuró imposa la seva agenda

Sabadell en Comú, ara fora del consistori, valora negativament el pressupost municipal, aprovat en fase inicial aquest dilluns amb els vots favorables del govern (PSC i Podem) i Junts per Sabadell. Els comuns asseguren que Lourdes Ciuró està imposant la seva agenda a un PSC que ha guardat al calaix els seus projectes. 

I és que els socialistes es van presentar als comicis de 2019 amb alguns propostes pròpies: enderrocar el Mercat de Campoamor per fer-hi un centre cultural, traslladar la comissaria de la Policia Municipal a un nou complex situat al nord de la ciutat o portar l’Escola de Música i el Conservatori a l’Eix Macià. Però tot això ha quedat pel futur, a tenor de la crisi del coronavirus. Així ho va justificar l’alcaldessa, al juliol, en una trobada amb Sabadell Cercle d’Entitats: el PSC sacrifica el seu projecte per centrar-se en la sortida a la pandèmia. Els projectes marca PSC es faran però més endavant i fins el 2023 només es farà la planificació però cap obra.

Els comuns no s’ho acaben de creure i més aviat sostenen que l’alcaldessa segueix l’agenda política marcada per Lourdes Ciuró, i Junts per Sabadell, a canvi del seu suport al govern. Entre altres, fitxant dos assessors de l’entorn de Ciuró (100.000 euros de sou anual entre els dos). Així creuen que una ciutat d’esquerres està dirigida per la sociovergència amb lideratge posconvergent. I com a mostra, diuen, les inversions previstes al pressupost municipal del 2021, amb moltes obres al Centre de la ciutat (plaça de les Dones del Textil, plaça del Gas, plaça de Mossen Geis, Casa Duran, projecte per una nova Via Massagué…).

“Ciuró arrossega el govern municipal al servei dels interessos del seu espai electoral”, diuen els comuns, que aquest dimarts han mostrat la seva crítica al pressupost en roda de premsa.

D’altra banda, de forma complementària, i en allò que no li ve marcat pel pacte amb Junts, Sabadell en Comú manté que Farrés viu de les rendes de l’anterior govern, del que en formaven part, per exemple, amb les inversions per fer una extensió de l’Escola Municipal de Música al centre cívic de Sol i Padrís o el Parc de les Aigües, a Can Llong.

Poca participació i gens d’inversió ambiental

Els comuns diuen que “mai fins ara cap pressupost s’havia fet escoltant tan poc al veïnat de la ciutat” i que s’ha cuinat als despatxos entre Farrés i Ciuró. Critiquen que hi ha poques inversions ambientals en plena emergència climàtica.

Més informació: 

Junts pel pressupost, segona edició

Farrés guarda al calaix el seu programa: “la Covid ens ho ha canviat tot”

Foto portada: el centre cívic de Sol i Padrís, al fons, on es farà una extensió per a l’Escola Municipal de Música. Autora: Alba Garcia.