L’Ajuntament estudiarà al·legar contra les noves tarifes del transport públic

El govern municipal no descarta presentar al·legacions contra les noves tarifes del transport integrat, tot i que mentre estudia al detall la proposta anunciada aquest dimecres esperarà l’aprovació de les noves tarifes de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per veure la proposta final. 

El primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament, Pol Gibert (PSC), reconeix que van saber la proposta pels mitjans de comunicació. “No formem part de l’ATM encara que les seves decisions ens afecten”, reconeix. “Hem d’estudiar bé com ens pot acabar afectant i esperar la decisió en ferm de l’ATM perquè ara per ara sabem el que sabem”, assegura en declaracions a aquest digital.




Gibert recorda que ja l’any passat l’ATM va anunciar una cosa i finalment va modelar la decisió després de moltes queixes, moltes des de la segona corona metropolitana. En aquell moment tractava sobre les zones tarifàries. Ara Gibert no descarta al·legar de la mà d’altres municipis d’aquesta segona corona, tot i que no es vol atrevir encara a sentir-se agreujat per un canvi de tarifes que deixa al calaix de l’oblit les targetes multipersonals (que es poden compartir) i suposen un increment de preu pels viatgers no intensius.

“La veritat és que aquest model s’està aplicant a bona part d’Europa. Un model que incentiva l’ús intensiu del transport públic i és el model que s’està fent servir. Però hem d’estudiar bé la proposta final”, assegura.

En tot cas, però, Gibert sí sosté que les tarifes de la TUS seguiran sent més barates que les de l’ATM. “Ja ho són i ho seguiran sent amb tota seguretat”, indica malgrat que les tarifes del 2020 encara s’han d’aprovar.

Foto portada: un vagó dels FGC, sortint del túnel de Sabadell cap a Sant Quirze. Autor. David B. 

Comments are closed.