Sabadell i Terrassa enviaran al Ministeri una proposta conjunta per la B-40

Primera reunió pública entre els nous alcaldes de Sabadell, Marta Farrés (PSC), i Terrassa, Jordi Ballart (Tot per Terrassa). Els dos dirigents s’han trobat a l’ajuntament de Sabadell i han convingut que cal portar la B-40 (històricament Quart Cinturó) fins Sabadell i Castellar. Per pressionar l’Estat (o la Generalitat) enviaran una proposta conjunta.  

“És important per a la ciutat de Terrassa que la B-40 no acabi a una rotonda de la trama urbana i es perllongui fins a la Ronda Oest de Sabadell”, detalla Ballart mentre que Farrés assegura que “cal aprofitar el consens entre els governs de Sabadell i Terrassa, com el suport de la Generalitat per continuar avançant i reivindicant la Ronda Nord [de Sabadell] amb l’objectiu d’assolir-la el més aviat possible”. Fa algunes setmanes Farrés va portar el mateix missatge a Madrid, mentre que Ballart el va transmetre al president català, Quim Torra (més info: ‘Ofensiva conjunta Sabadell-Terrassa per posar el Quart Cinturó a l’agenda‘).




Els batlles de la tercera i la cinquena ciutat de Catalunya en número d’habitants van així a la una i es comprometen a “consensuar una proposta conjunta” i enviar-la a Madrid amb la intenció “d’incrementar la pressió a les administracions competents per enllestir el traçat d’una via cabdal”, diu Ballart.

La N-150: una “via cívica”?

En un altre ordre de coses, els dos consistoris estan d’acord en transformar la N-150 en una “via cívica” que faciliti la connexió segura a peu i amb bicicleta.

Tercera connexió en ferrocarril amb Barcelona

També aposten per fer el túnel ferroviari a Horta. L’obra descongestionaria el trànsit en ferrocarril i permetria una tercera connexió entre Barcelona i el Vallès Occidental en tren. A la llarg permetria fer arribar el ferrocarril a nous barris de les dues ciutats i també a la UAB. D’altra banda, aposten per un “bus ràpid metropolità” entre les tres capitals històriques vallesanes (Sabadell, Terrassa i Granollers).

Finalment els dos consistoris volen posar en valor la importància del Vallès Occidental tant en població com en un àmbit de referència per evitar evitar el centralisme barceloní. També es vol millorar la coordinació entre els centres sanitaris de les dues ciutats per reforçar-los.

Foto portada: Ballart i Farrés, a la sala de govern de l’ajuntament de Sabadell. Autor: cedida.

Comments are closed.