Candidats Sabadell 25N

Sabadell ja vota el futur de Catalunya

  • 150.000 sabadellencs estan cridats aquest diumenge a decidir el futur govern de Catalunya

  • Sabadell té 212 meses electorals situades en 57 col·legis.

Com tota Catalunya, Sabadell ja està votant. 150.000 sabadellencs estan cridant fins a les 20 hores a les urnes per a decidir el futur de Catalunya. El temps dirà si aquests comicis seran més que unes eleccions. De moment, els tres sabadellencs amb més probabilitats de ser diputats ja han votat.

El més matiner ha estat el democristià Toni Font, que és el número 22 en les llistes de Convergència i Unió. Ha votat a les 10 hores al CEIP Enric Casassas. Font, amb moltes probabilitats de ser diputat en la nova legislatura, creu que els comicis són especialment importants pel país per l’actual “conjuntura complicada de crisi econòmica, política i social”. Ha demanat que “Sabadell sigui el reflex de Catalunya perquè el país sigui sent el país que sempre ha estat, democràtic i amb ganes de fer canvis”.

Per la seva part, la ja diputada i tinenta d’alcalde de Sabadell, Montserrat Capdevila, número 9 a les llistes del PSC ha exercit el seu dret a vot al CEIP Joanot Alisanda. Capdevila, diputada socialista des del 2006, ha dit: “per mi és una jornada història perquè la meva filla ha exercit per primera vegada el seu dret a vot. Veiem un moviment important de persones i la democràcia avui es fa segurament amb més força. Esperem que el dia es desenvolupi en la mateixa línia, amb civisme i tranquil·litat, també amb responsabilitat. Esperem que els resutlats del Partit dels Socialistes sigui millor que el de les enquestes”.


Created with Admarket’s flickrSLiDR.

El número 3 de la llista d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, Joan Mena, ha votat a les 11.30 hores als Salesians de Sabadell. Ha tingut un record per a les víctimes masclista, ja que aquest diumenge és el Dia Mundial. “Són unes eleccions fonamentals per defensar els nostres drets, a l’educació pública, la sanitat pública, el treball digne i estable i un habitatge; esperem que els catalans i catalanes tinguin presentes les necessitats del poble quan dipositin el vot”.

Participació

De moment, en les primeres hores s’ha registrat una alta participació, especialment als col·legis electorals del Centre, segons ha pogut constatar iSabadell. D’altra banda, @jordi_baez assegura per Twitter que a primera hora del matí els col·legis Joaquim Blume i Amadeu Vives també estaven plens. Altres fonts asseguren que als barris de la ciutat els col·legis estan registrant menys afluència.

No obstant, en breu hi haurà el primer avanç de participació.

Algunes dades sobre el #25N a Sabadell.

Sabadell té 57 col·legis electorals amb un total de 212 meses. És la mateixa xifra que en les eleccions generals del 20 de novembre de 2011. A les 13 hores i les 18 hores hi ha avanços de participació.

L’ajuntament ha habilitat una oficina de coordinació electoral al casal Pere Quart. També hi ha un dispositiu especial d’Atenció Ciutadana al despatx Lluch fins les 20 hores per donar suport als membres de les meses electorals i als ciutadans.

La Policia Municipal i els Mossos vigilen els col·legis electorals i també hi ha un equip de vigilància perquè funcioin correctament els equips informàtics, aplicacions de gestió i funcionament de web.

A més de totes les persones que han de ser en una mesa electoral, hi ha uns 120 representants de l’administració per transmetre les dades de participacio i escrutini a la central de recollida de dades.

Els resultats es poden seguir també a través del web municipal. Si teniu connexió de dades al mòbil també hi ha un espai adaptat per a dispositius mòbils.

Foto portada: Els tres candidats, exercint el seu dret. Fotos: J.d.A.

Comments are closed.