Sabadell, líder en barracons a l’escola pública, segons el PSC

Un miler d’alumnes de Sabadell estudien en “barracons”, segons les dades del departament d’Educació que ha fet públiques el PSC aquest divendres. Els socialistes asseguren que l’Ajuntament hauria de fer bandera de la construcció dels equipaments educatius pendents. 

La situació és especialment greu al barri de Can Llong, ja que hi ha alumnes d’entre P3 i cinquè de primària en barracons a l’escola Virolet, i alumnes que fan secundària i batxillerat a l’IES Arraona, al mateix barri. Entre un centre i l’altre, 921 infants i adolescents a 26 de febrer de 2019 i un total de 13 mòduls, set al Virolet i sis a l’institut.

La xifra no acaba aquí: hi ha també dos barracons a l’IES Agustí Serra, un de l’IES La Serra i dos mòduls més a l’escola especial Francesc Bellapart. I el curs vinent s’hi sumaran més mòduls, també al nou institut que es farà al barri de l’Eixample.

“És la ciutat que té més barracons de Catalunya, a excepció feta de Barcelona”, denuncia el primer secretari del PSC, Pol Gibert, diputat al Parlament. Gibert considera especialment “precària” la situació del Virolet i l’IES Arraona. “Al Virolet el pati s’inunda quan plou i hi ha poques zones d’ombra”. El manteniment del pati de l’escola depèn de l’Ajuntament.

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, denuncia que la situació és conseqüència també de la manca de pressió de l’administració local. N’exculpa en part el regidor d’Educació, Joan Berlanga, qui ha “fet el que ha pogut” però no així els dos alcaldes que ha tingut la ciutat des del 2015, Juli Fernàndez (ERC) i Maties Serracant (Crida).

“Tindrem nens que han fet tota la primària o tota la secundària en barracons i només les famílies han posat fins ara el crit al cel. A més, parlem d’unes famílies que han apostat per l’escola pública més que a altres zones de la ciutat”, assegura Farrés.

Els socialistes han demanat informació però no han rebut resposta sobre el procés de licitació de cap dels dos centres per part del govern català, qui té la competència.

Foto portada: Gibert i Farrés, aquest divendres. Autor: M.Tornel.
Gibert i Farrés, aquest divendres. Autor: M.Tornel.

En relació al nou institut al barri de l’Eixample, creuen que és una bona notícia però volen saber el “calendari de construcció” perquè el precedent de Can Llong és “nefast”. A més, Farrés assegura que si és alcaldessa liderarà la reivindicació per reformar els edificis de l’escola Sallarés i Pla, a Campoamor, i l’IES Ribot i Serra, al mateix barri. “Cal replantejar els equipaments educatius al sud de Sabadell”, ressumeix.

Carles de la Rosa, fitxatge de Farrés

D’altra banda, Farrés ha anunciat aquest divendres a través de Twitter un nou fitxatge per a la seva llista. Es tracta de Carles de la Rosa, director de teatre musical i molt vinculat als grups de teatre als instituts. “Ha fet molta cultura als barris, té una llarga trajectòria a la ciutat i a l’hora de fer la llista pensem en persones que poden estar al govern. L’Ajuntament ha de potenciar les polítiques culturals i volíem un referent”.

De la Rosa s’incorpora com a indenpendent a la llista, com també la sindicalista Montse González, qui va ser presidenta del comitè d’empresa del Parc Taulí.

Foto portada: el pati de l’escola Virolet, inundat el gener de 2018. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.