Sabadell lliure de corrupció

Sabadell Lliure de Corrupció creu que arxivar la peça de la FMC és una decisió política

Aquest dimecres la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha manifestat que “ha rebut amb estupor” la decisió de l’Audiència de Barcelona d’arxivar la peça 25 bis del cas Mercuri. Estaven imputats una setantena d’alcaldes que havien format part de l’executiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), per un presumpte delicte de malversació de fons públics.

Els membres de la Plataforma asseguren que “aquest sobreseïment d’urgència, lliure i no provisional al marge de la lògica del procediment jurídic, aixeca sospites de que ha estat una decisió motivada per qüestions no jurídiques”, com el fet que s’acostin les eleccions i que hi estiguin imputats molts alcaldes. En aquest sentit l’advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl García Barroso, ha matisat que “no podem dir que aquesta peça hagi tingut un tracte irregular, però sí diferent al criteri marcat fins ara per l’Audiència, que havia estat esperar fins que acabés la instrucció”.

La Plataforma “no comparteix cap dels arguments emprats per l’Audiència per arxivar la causa” ja que es basa en els mateixos arguments que la defensa, concretament en la que “es considera que la FMC és una entitat jurídicament privada i que l’adscripció a la mateixa és voluntària”.

Sabadell lliure de corrupció
Elvi Mármoi i Raúl García Barrosso, durant la roda de premsa. Autor: David B.

Tanmateix , han lamentat que “l’Audiència en lloc d’afavorir la clarificació dels fets i estimular la lluita contra la corrupció, doni carpetada a un procés amb múltiples evidències de que hi ha hagut un ús irregular de diner públic”, ha manifestat la portaveu de Sabadell Lliure de Corrupció, Elvi Mármol. Mármol relaciona aquesta “decisió de l’Audiència amb el fet d’impedir a la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció la personació com a acusació popular en la peça 25 bis, al imposar una fiança de 9.000 euros”.

Celebren que Fiscalia recorri

D’altra banda els membres de la Plataforma sabadellenca han celebrat l’anunci de la Fiscalia anticorrupció de recórrer contra l’arxivament de la causa al no compartir els arguments manifestats per l’Audiència. Altrament han encoratjat a la Fiscalia a que esgoti totes les possibilitats del recurs per evitar que la causa acabi sense ser jutjada. Anticorrupció presentarà recurs de casació al Tribunal Suprem contra la decisió en ferm de l’Audiència Provincial feta pública aquest dilluns.

Foto portada: Un moment de la roda de premsa d’aquest dimecres. Autor: David B.

One Comment