Foto portada: el regidor Joan Manau, votant aquest dimarts la moció sobre Bustos i la FMC. Autor: J.d.A.

Sabadell reprova la gestió econòmica de Bustos a la Federació de Municipis

  • Tres regidors socialistes no s’oposen a la moció impulsada per Entesa i EUiA.

  • Paco Bustos dimiteix com a regidor després de ser condemnat per tràfic d’influències.

El ple municipal de Sabadell ha reprovat aquest dimarts la gestió econòmica de Manuel Bustos a la Federació de Municipis de Catalunya. Bustos va presidir la FMC entre 2004 i 2012 a la vegada que era alcalde de Sabadell. Malgrat que la investigació judicial sobre els presumptes sobresous s’ha arxivat, l’oposició ha forçat la reprovació com una forma d’evidenciar la mala gestió política a l’ens municipalista.

La moció tenia garantida la seva aprovació amb el vot a favor de tota l’oposició, que així s’ha compromès (CiU, Entesa, PP, EUiA, ICV i el regidor Carles Marlés). La sorpresa ha arribat amb les tres abstencions del PSC, forçades per la petició de vot secret que ha fet CiU. Convergència i Unió ha volgut així forçar els regidors socialistes, amb divergències internes. Després d’aprovar-se el vot secret, els regidors han votat per ordre alfabètic i de forma secreta introduïnt una papereta en l’urna. Finalment, 13 regidors han votat a favor de reprovar la gestió econòmica de Bustos a la FMC (els mateixos que té l’oposició sense el regidor Antonio Vega, que ha marxat en el recés). Nou regidors s’han oposat a la moció. I tres, previsiblement del PSC, s’han abstingut.

Amb el text, el ple municipal rebutja així la gestió de Bustos durant la seva dècada presidint el club municipalista, i es reserva el dret a sortir de la Federació de Municipis de Catalunya. S’esmenta que es feia un “ús indegut de diner públic que s’ha evidenciat que es duia a terme a la FMC”. També s’insta la Federació a obrir una investigació interna rigorosa i reclama que es retornin els diners cobrats per conceptes que no es corresponen amb les finalitats de l’entitat.

Paco Bustos ja no és regidor

Al començar el ple, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha notificat que el fins ara regidor Paco Bustos va presentar la seva renúncia com a regidor el passat 30 de març, el mateix dia que va fer-se pública la condemna a un any i quatre mesos de presó i inhabilitacio per quatre anys per tràfic d’influències  en la peça Montcada del cas Mercuri.

Sent així, ara mateix només queda un regidor imputat a Mercuri amb la seva acta. Es tracta de Joan Manau, sense funcions de govern des del mes de març de l’any 2013, quan Juan Carlos Sánchez va ser investit alcalde. Manau assisteix cada mes al ple, però no té funcions de govern.

Foto portada: el regidor Joan Manau, votant aquest dimarts la moció sobre Bustos i la FMC. Autor: J.d.A.

4 Comments