Sabadell vol que es connecti directe amb l’Aeroport del Prat a través de la R4

La Generalitat vol crear una nova línia gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per connectar Barcelona amb l’Aeroport del Prat. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, vol liderar una proposta alternativa, que considera més ràpida i econòmica: utilitzar la línia R4 de Rodalies per connectar amb el Prat. 

Aquesta proposta, explicitada en roda de premsa aquest mateix dimarts, utilitza majoritàriament vies ja construïdes i segons fonts municipals només implica una petita construcció un cop passat l’Hospitalet de Llobregat que vagi cap a l’Aeroport del Prat. És una proposta que travessa les principals estacions barcelonines (La Sagrera, Arc de Triomf, plaça de Catalunya i Sants) i a més dona connexió directa a municipis amb més de 50.000 habitants com Manresa, Terrassa, Sabadell o Cerdanyola.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, proposa una connexió directa entre el servei de Rodalies a Sabadell amb l’Aeroport del Prat. Demana que la connexió es faci a través de la línia R4.

“No compartim la idea de fer la connexió amb l’Aeroport a través d’una nova línia. La nova connexió és més senzilla a través de la R4, seria molt fàcil i econòmica i fer una nova línia una pèrdua de temps i diners. A més així vertebrem el país i donem sortida a bona part de la població”, defensa Farrés.

 

Farrés està fent contactes amb les alcaldies de l’entorn i també amb la Generalitat per impulsar la seva proposta.

“Liderarem a través de Sabadell a la resta de la comarca que la Generalitat repensi aquesta decisió de fe runa nova línia. Demanarem a Terrassa, Montcada o Cerdanyola que ens acompanyin”.

La proposta de la Generalitat és crear una nova línia dels FGC entre l’estació de Sant Andreu Comptal i l’Aeroport del Prat. Cal construir-la de bell nou i s’empraria el túnel sota el Passeig de Gràcia, ja prou saturats. La línia l’està fent ADIF i es preveu que l’exploti FGC. Entraria en funcionament d’aquí a tres anys, el 2022. La freqüència de pas en hora punta seria més alta a través de Rodalies, diu Farrés: “la Generalitat no ha de descartar la nostra proposta tan a la lleugera”, diu Farrés.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dimarts. Autor: David B. 

Comments are closed.