Foto portada: Rufián, Domènech, Ciuró i Santos.

Sabadellencs a les llistes del Congrés dels Diputats el 20D

Dos sabadellencs, un nascut a Santa Coloma però resident a Sabadell, i un sabadellenc resident a Barcelona, encapçalaran les llistes electorals a les eleccions generals. Es tracta de Gabriel Rufián, cap de llista d’Esquerra, i de Xavier Domènech, cap de llista de En comú Podem. A més, hi ha altres sabadellencs en unes llistes encara obertes en molts casos.

L’exregidora del Partit Popular Cuca Santos serà la número 8 per Barcelona de la llista encapçalada pel ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Santos ja va ser candidata al Parlament, tot i que en llocs simbòlics. Ara podria ser diputada, ja que el PP va tenir nou diputats per Barcelona l’any 2011, tot i que les enquestes pronostiquen una caiguda del vot popular.

Rufián, número 1 d’ERC

Per la seva part, el resident a Sabadell Gabriel Rufián encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats. Els republicans no repetiran la fórmula de Junts pel sí, i ara aniran separats de Convergència Democràtica. Dins la formació nacionalista, tot i no estar confirmat, s’espera que la diputada Lourdes Ciuró es col·loqui en un bon lloc de sortida per a repetir escó.

Domènech lidera la confluència d’esquerres

L’historiador sabadellenc Xavier Domènech lidera la candidatura de confluència En comú Podem (Barcelona en comú, Podemos, ICV i EUiA). Domènech serà diputat. Menys opcions té, tot i que manté algunes, l’exregidor i exdiputat Joan Mena, qui serà el número 8 de la coalició d’esquerres. A les files socialistes, el sabadellenc Carlos Corcuera, diputat des del 2004, tindrà complicat repetir ja que serà el número 18 de la llista liderada per Carme Chacón.

La CUP no es presenta a les eleccions generals, Ciutadans encara no ha donat a conèixer la seva llista per Barcelona i Unió no té sabadellencs en llocs destacats.

Foto portada: Rufián, Domènech, Ciuró i Santos. 

Comments are closed.