Foto portada: Sánchez, aquest dimecres a Sabadell. Autor: David B.

Sánchez: “Iceta governarà Catalunya a ritme de justícia social i de concòrdia”

Acte central del PSC a Sabadell durant la campanya del 21 de novembre amb dos pesos pesats: el líder del socialisme a Espanya, Pedro Sánchez, i el candidat a la Generalitat, Miquel Iceta. Tant un com altre han demanat retornar a la sensatesa. “Ara cal la mà esquerra de Miquel Iceta”, ha demanat Sánchez. Iceta es posiciona com el candidat de les “solucions”.

Tercer míting del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la campanya del 21-D. Sánchez emplaça tots els votants socialistes a votar per la “concòrdia”. El dirigent socialista acusa al secessionisme de trencar la convivència. “Catalunya necessita la mà esquerra de Miquel Iceta; només la papereta d’Iceta garanteix que guanyin tots els ciutadans”, manté. Així mateix, Sánchez ha negat que PSOE i PP siguin el mateix: “ens rebel·lem contra l’Espanya que està construint el PP: no ens agrada l’Espanya de Rajoy”.

El dirigent socialista ha demanat la derogació de la reforma laboral del PP, s’ha compromès a elevar el salari mínim als 1.000 euros quan governi el PSOE i a garantir les pensions públiques pujant-les com abans, en relació a l’índex de preus. Així ha renovat el seu compromís per canviar la Constitució, blindar el dret a l’habitatge i els drets ambientals.

Dono suport a Iceta quan demana un millor finançament per a Catalunya; exigeixo a Rajoy que no només parli amb Euskadi, ara toca parlar amb les altres 15 comunitats i aprovar un nou marc de finançament que garanteixin els serveis públics essencials visquin on visquin. Defensem una Catalunya millor en una Espanya diferent. Aquí està al PSOE. El problema de Catalunya i Espanya és que tenim mals dirigents”.

“Si ell hagués president quan tocava, no hauríem arribat fins aquí. I no ho va ser perquè Podemos no va voler!”. Així ha començat Iceta la seva intervenció. “Per sortir del carreró sense sortida de la política catalana necessitem un govern atent, dialogant i sensible a Madrid”, ha seguit.

Hi ha hagut patiment: entre ells els independentistes a qui han ofert una milonga que no ha passat: ens hem dividit, ens hem enfrentat, hi ha empreses que han marxat per por i la imatge de Catalunya s’ha convertit en la d’un lloc on hi ha problemes. Necessitem tranquil·litat i serenitat. Ha de tornar a la Generalitat. Per això m’hi ofereixo”.

Iceta s’ha compromès a finançar les escoles bressol (la Generalitat no ho fa des de fa anys), a crear un 25 per cent més d’habitatge assequible i a cofinançar les rehabilitacions d’habitatges, entre altres mesures. “I lluitarem contra el frau en defensa dels treballadors i dels empresaris que juguen net, que són la majoria”, ha seguit.

Miquel Iceta. Autor: David B.
Iceta durant la seva intervenció. Autor: David B.

“La història dels darrers anys de la política catalana és un projecte del paradís a la terra i després, de cop i volta, res del que es deia era veritat”, ha criticat. “Cap objectiu raonable que beneficiés a ningú però sí molta inestabilitat, por i incertesa. Després d’aquest fracàs, cal un altre rumb”, segueix.

Em critiquen per ballar i per fer-me fotos amb gent. Si sóc president, tothom tindrà dret a ballar i a fer-se fotos amb qui vulgui. A més, saludarem a tothom pel carrer, somriurem i li direm que respectem les seves idees i que tots junts som Catalunya. La primera obligació és el respecte”, ha dit entre grans aplaudiments. “Seguiré ballant però mai al ritme de la CUP“, ha dit posteriorment.

En un altre ordre de coses, ha assegurat que cal un projecte “millor” per convéncer els catalans més enllà de dir ‘no’ a la independència. “Hi sis partits pel follón i un per la solució; agafeu la solució el 21-D”, ha finalitzat.

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, ha assegurat que “si no ets independentista ni de dretes, a qui votes? Només a Miquel Iceta”. L’alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha acusat l’anterior govern català “d’estar desconnectats de la realitat” i “ha amagat tots els problemes sota la bandera”.

Foto portada: Sánchez, aquest dimecres a Sabadell. Autor: David B. 

Comments are closed.