Foto portada: una de les votacions del ple. Autor: David B.

S’aprova la moció de CiU per tenir una nova Ordenança de convivència democràtica i cívica

L’Ajuntament aprovarà una nova ordenança sobre el civisme i la convivència democràtica a la ciutat. La proposta que CiU ha dut al ple ha tingut llum verda per part dels quatre socis de govern, malgrat que avisen que la seva principal eina pel civisme és la pedagogia.

La proposta ha estat presentada pel regidor de CiU Toni Font. Ha assegurat que cal posar al dia les normatives sobre civisme, tot incloent noves aproximacions com les hores de servei comunitari, com s’ha emprat a Terrassa o altres municipis. Font afegeix que caldrà abordar l’homofòbia, els delictes d’odi, racisme i d’altres.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, en nom de tot el govern, ha assegurat que l’aproximació que volen no és sancionar i prohibir sinó que l’actual govern de la ciutat planteja l’abordatge sobretot des de la prevenció i la pedagogia. “Si no acabem fent com l’Hospitalet, l’ordenança del civisme del qual té centenars de prohibicions i sancions”, ha assegurat. “Hi estem d’acord que cal pedagogia però al final del final haurem d’arribar a la sanció”, l’ha matisat Font, qui preferiria sancions menys lesives però més operatives. Així mateix, Guerrero ha afegit que el govern està treballant en aquest sentit des de fa temps, i precisament per això ha anunciat el vot a favor a la proposta. També s’hi han afegit el PSC, Ciutadans, el PP i els no adscrits Bosch i Monge. El text aprovat exhorta a aprovar la nova normativa durant el primer semestre d’aquest any.

Foto portada: una de les votacions del ple. Autor: David B. 

 

Comments are closed.