SBDxI prepara una tardor “calenta” per deixar de “llepar-nos les ferides”

A les portes de la Festa Major, prop de la Diada Nacional i entre desenes de persones que volien comprar la samarreta d’aquest any per la mobilització independentista, Sabadell per la Independència (SBDxI) ha presentat els actes que prepara pels propers dies. Una tardor “calenta” amb la commemoració de l’1 d’octubre al record i les eleccions municipals a l’horitzó. 

Només cal passar pel carrer Illa, on té la seu SBDxI, per veure el fervor per comprar samarretes, que s’ha incrementat aquest any, segons l’entitat. “Portem 4.000 venudes, i són unes 500 més que a les mateixes alçades de l’any passat. Serà una gran Diada”, manté el secretari de l’entitat, Joan Ramon Tarré. Fora pessimisme, SBDxI enviarà una dotzena d’autocars des de la Ronda Ponent fins Barcelona, on es farà l’acte independentista que ja s’ha convertit en una tradició. 650 sabadellencs hi aniran en autocar, més els que ho facin en transport públic o vehicle propi. Els de SBDxI estaran al tram 36, prop del carrer Padilla de Barcelona.

Cues per comprar les samarretes, aquesta tarda. Autor: J.d.A.
Cues per comprar les samarretes, aquesta tarda. Autor: J.d.A.

D’altra banda, SBDxI prepara tota una bateria d’accions al llarg del mes de setembre. Tres dissabtes consecutius i reinvidicatius per recordar Carme Forcadell, l’1-O i reivindicar la mobilització sobiranista. El 15 de setembre es farà l’acte #FreeForcadell, que es va posposar per pluja al juny. L’endemà hi haurà una concentració per recordar els 11 mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El 22 de setembre hi haurà un acte durant tot el dia, organitzat per l’esquerra anticapitalista: Un any després, seguim prenent partit. S’allargarà tot el dia amb xerrades, gastronomia i música. Finalment, el 29 de setembre es recordaran els fets de l’1 d’octubre, amb un gran acte commemoratiu amb sortida a la plaça Marcet i arribada a la plaça Doctor Robert. Encara s’està tancant el programa.

“Hem de deixar de llepar-nos les ferides”

Tot un any després de l’1 d’octubre, la repressió judicial, els empresonaments, la fallida Declaració d’Independència, l’article 155 i les eleccions del 21-D. “La repressió ens va deixar descol·locats. Hem tingut moments de desconcert però està superat. Sap molt greu la repressió i lluitarem perquè els presos surtin i els exiliats tornin però ara és el moment de tirar endavant. Hem de deixar de llepar-nos les ferides i anar per feina”, manté Tarré.

En aquest sentit, la coordinadora Alsina sosté que el govern de Quim Torra és “molt suau en les formes i esperem que siguin més contundent en els fets”. “Està més decantat cap a l’autonomisme del que voldríem”, afegeix Tarré.

“Volem alcaldies independentistes”

Els membres de l’entitat independentista debatran properament com es posiciona l’entitat respecte les municipals. A nivell nacional s’ha optat per donar suport a les primàries independentistes però hi ha diverses opinions i, no ho amaguen, una certa fredor per part dels partits polítics. “Volem d’una manera o altra garantir que hi haurà alcaldies independentistes, si es pot amb pactes abans de les eleccions i si no es pot, amb pactes després de les eleccions”, assegura la coordinadora local, Neus Alsina.

Secretariats

D’altra banda, a nivell intern l’ANC celebrarà el plenari del seu Secretariat Nacional a Sabadell el 13 d’octubre i el Secretariat Comarcal també a la capital vallesana el 15 d’octubre.

Foto portada: Alsina i Tarré, a la seu de SBDxI. Autor: J.d.A.

Comments are closed.