Foto portada: el diputat de Junts pel Sí Sergi Sebrià, aquest dimecres. Autor: David B.

Sabrià (Junts pel Sí): “proclamarem la independència”

Missatge clar del diputat de Junts pel Sí Sergi Sabrià a la plaça del doctor Robert: “proclamarem la independència perquè és l’únic mecanisme de defensa que tenim”. En un altre moment, el diputat republicà ha assegurat que “dijous i divendres no us fallarem” davant uns tres milers de persones.

Els assistents esperaven el diputat Lluis Llach, però finalment hi ha hagut un canvi. Llach s’ha reunit al Palau de la Generalitat amb membres del govern i altres diputats, i Sabrià ha protagonitzat l’acte ‘155, i ara què?’. El diputat ha fet una intervenció inicial on ha argumentat la proclamació de la independència com a mecanisme defensiu. Una secesió unilateral correctiva mencionada per validar, per exemple, la independència de Kosovo, que s’aplica perquè “no tenim cap altre opció per defensar-nos”.

Sabrià ha acusat Ciutadans i PP “amb la imprescindible col·laboració del PSOE” de la repressió i en referència a l’entorn comú ha assegurat que ja no hi ha equidistàncies: “o s’està amb la democràcia o s’està amb la repressió”.

Hem d’evitar el 155 i no s’evitarà plegant veles ara després de set anys. Ara hem de proclamar la independència perquè tenim un mandat popular”, ha assegurat el diputat de Junts pel Sí entre aplaudiments.

Sobre el 155 en qüestió, ha posat en dubte que es pugui aplicar a l’ensenyament: “l’afectació serà zero” i ha pregat “seguir mobilitzats com fins ara”. Sabrià ha mantingut que “no podem garantir el control del territori; però no el té ningú com es va demostrar el dia 1 d’octubre; estem empatats”. Sobre el rebuig de Puigdemont a anar al Senat, ha assegurat que “hi volíem anar però sense trampes ni a ser humiliats”. En quant al reconeixement d’altres països no ha aportat novetats, més enllà d’un “parlem amb tothom” quan se l’ha preguntat per les relacions amb Israel. En una altre ordre de coses, no ha entrat en alguns aspectes, demanant confiança per un govern que “no ens ha fallat”.

Foto portada: el diputat de Junts pel Sí Sergi Sabrià, aquest dimecres. Autor: David B. 

Comments are closed.