Foto portada: Maite Soler, Josep Escartín i Jordi Serrano, aquest matí a l'Oficina del Síndic. Autor: J.d.A.

Segon intent per a tenir nou Síndic

Després del fracàs del primer intent per tenir nou Síndic Municipal de Greuges, l’Ajuntament ja ha obert el nou termini per presentar candidatures. Els interessats poden fer-ho entre els dies 26 de febrer i 23 de març. La intenció és tenir nou Síndic a l’abril. 

Fins ara Sabadell ha tingut un únic Defensor del Ciutadà: Josep Escartín, que apura els seus darrers dies al càrrec després de dos mandats i gairebé dos anys en funcions. Escartín no ha trobat successor en la figura de Jordi Serrano ni Maite Soler, que no van trobar el consens necessari. Vista la situació, l’alcalde ja no va portar la votació al ple, va tancar el primer procés i n’ha convocat un de nou.

Fins el 23 de març, candidatures

El període per presentar candidatures ara anirà des del 26 de febrer fins el 23 de març. L’aspirant Maite Soler repetirà i Jordi Serrano ho està estudiant. S’esperen nous candidats. L’objectiu és passar el primer filtre tècnic i mirar de trobar el consens entre els vuit portaveus municipals per tenir un nou Síndic al ple municipal del mes d’abril. Caldrà, però, obtenir 18 vots (de 27) a favor en primera votació, o 17 vots a favor en segona votació.




Les candidatures es poden presentar a qualsevol registre municipal per mitjà d’una sol·licitud. Si les presenten ciutadans han d’acompanyar-la d’un document de motivació amb les línies bàsiques del projectes i una proposta d’acció. Si les presenten entitats o col·lectius, han d’anar acompanyades d’un document que exposi els valors que fan a la persona mereixedora del càrrec.

Foto portada: la candidata Maite Soler, el síndic Josep Escartín i el candidat Jordi Serrano, fa uns dies. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.