Concentració inici juduci Trubunal Suprem

Serracant: “aquest és un judici a la democràcia”

Aquest dimarts, coincidint amb l’inici del judici al procés en el Tribunal Suprem de Madrid, s’ha fet una aturada de deu minuts a les 12 del migdia davant els centres de treball.

A la plaça Sant Roc s’han concentrat unes 300 persones per demanar l’alliberament dels polítics independentistes empresonats coincidint amb l’inici del judici a Madrid. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, s’ha sumat a l’aturada de les 12 del migdia i ha manifestat que “malauradament avui ha començat aquest judici. És un judici a la democràcia, on es jutja al Govern, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, on es jutgen entitats i on es jutja al poble de Catalunya que va decidir exercir un dret que creiem que és alienable, que és el dret de poder decidir sobre el futur del nostre país”.

“Malauradament hem d’estar pendents de la justícia. Aquest és un tema polític que no hauria d’estar mai en mans de jutges i el que demanem avui és la llibertat dels presos i preses polítiques”

L’alcalde ha explicat que “avui pensem en Jordi Cuixart, Carme Forcadell i amb la resta de presos polítics. Estarem atents malauradament durant unes setmanes d’allò que passa a Madrid, però la ciutadania està demanant drets bàsics que pensàvem que mai podrien estar en qüestió”.

Concentració inici juduci Trubunal Suprem
Concentració de suport, aquest dimarts. Autor: David B.

Serracant ha afegit que “estem al seu costat, atents a les primeres declaracions i intervencions que facin els advocats i donarem suport com també farà la ciutat de Sabadell aquesta tarda i com farem sempre que faci falta. Volem que Espanya o les clavegueres de l’Estat volen decidir el futur de Catalunya, vegin que Catalunya vol ser lliure i vol decidir el seu futur, exercint el seu dret a l’autodeterminació”.

Aquest dimarts a la tarda, concretament a les 19 hores, la plaça Sant Roc acollirà una nova concentració per demanar la llibertat dels polítics independentistes privats de llibertat. Durant els primers dies de judici es podrà seguir a través d’un pantalla que ha instal·lat Sabadell per la independència – ANC i Òmnium Cultural al Racó del Campanar.

Foto portada: Maties Serracant, aquest dimarts. Autor: David B.