Els serveis de neteja de Terrassa recullen els contenidors cremats després de la manifestació antifeixista durant un acte de Vox a la ciutat, el 6 de desembre de 2018. (horitzontal)

Serracant, contra l’actuació dels Mossos a Girona i Terrassa: “calia reprimir l’antifeixisme?”

Crítiques de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, a l’actuació dels Mossos d’Esquadra tant a Girona com a Terrassa aquest 6 de desembre. En els dos municipis es van produir càrregues policials al voltant d’actes polítics del partit ultra Vox.

Tant a la capital gironina com a la ciutat vallesana grups d’antifeixistes es van concentrar prop dels espais on estaven previstos els actes de Vox. I tant en una ciutat com una altra l’actuació policial va ser molt expeditiva. “Calia reprimir l’antifeixisme?”, es pregunta l’alcalde de Sabadell en una piulada de Twitter. Aixi mateix demana explicacions a Interior.

 

Segons l’alcalde, l’actuació dels Mossos no té “cap mena de justificació” i “no les podem seguir permetent”.

Els actes de VOX i SOM Catalans a Sabadell 

Fa unes setmanes VOX va voler fer un acte polític a la plaça del Mercat Central de Sabadell. També es va convocar una concentració de protesta, i finalment l’acte va ser desconvocat. Situacions similars han passat amb el partit d’extrema dreta independentista SOM Catalans. Primer volien fer un acte al carrer però es va convocar una concentració de repulsa i l’acte va ser ajornat. Finalment, però, l’acte sí es va fer, dins del Casal Pere Quart, amb concentració de repulsa inclosa i una actuació policial contundent també, tot i que sense ferits ni detinguts.

Foto portada: els serveis de neteja de Terrassa recullen els contenidors cremats després de la manifestació antifeixista durant un acte de Vox a la ciutat, el 6 de desembre de 2018. Autor: ACN. 

Comments are closed.