L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Autor: David B.

Serracant desmenteix SMATSA sobre l’acord que evitava l’ERO i la vaga

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha sortit al pas aquest dissabte a la tarda per rebatre l’expressat per la direcció d’SMATSA: les converses segueixen però la proposta de l’empresa no té l’aval jurídic per tirar-la endavant. Malgrat les discrepàncies, la negociació segueix i seguirà aquest diumenge. La plantilla està convocada dilluns a la vaga contra l’ERO. 

El més substancial de l’expressat aquest dissabte per SMATSA és la càrrega de profunditat contra la Crida per Sabadell, a qui responsabilitzen de bloquejar l’acord. A la inversa, significaria que la resta de forces del govern estan per fer el que calgui ara per ara per evitar l’ERO  i l’aturada. El segon fet destacable és que SMATSA manté que hi havia una proposta d’acord, i que aquesta tenia els serveis jurídics a favor.

En relació a aquest darrer aspecte, Serracant ha sortit ràpidament a desmentir la direcció de l’empresa. Amb les següents paraules literals:

“L’alcalde de Sabadell vol deixar de manifest que, en cap cas, la proposta presentada per SMATSA ha estat avalada pels serveis jurídics i tècnics de l’Ajuntament, tal i com l’empresa afirma. Ben al contrari, els serveis tècnics i jurídics municipals han desaconsellat que el Govern accepti propostes que podrien ser considerades com a actes no ajustats a la legalitat”.

El ple va demanar el passat dijous a l’Ajuntament modificar els annexos de la polèmica ITF per evitar els acomiadaments a l’empresa. Una via de sortida a proposta de Cs que va aconseguir el vot favorable dels governamentals Unitat pel Canvi i Guanyem i per tant va ser aprovada.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Autor: David B.