Foto portada: Maite Soler, Josep Escartín i Jordi Serrano, aquest matí a l'Oficina del Síndic. Autor: J.d.A.

Serracant envia la cursa per ser Síndic a la casella de sortida

L’Ajuntament dóna carpetada al procés per renovar el Síndic de Greuges vista la manca de consens entre les dos finalistes actuals. Així, segons s’ha fet públic aquest divendres, es convocarà, en “els propers dies”, un nou procés.

La decisió és potestat de l’alcalde, Maties Serracant, qui havia d’elevar al ple un nom després d’escoltar els portaveus municipals. Com no hi ha acord, es fa creu i ratlla a l’actual procés i se’n convocarà un de nou.

El nou Síndic s’havia d’escollir el proper dijous però segons el nou calendari tot el procés es posposarà durant dos mesos i serà escollit durant el ple d’abril, si hi ha el consens necessari un cop presentades noves candidatures. Calen 18 dels 27 vots en primera votació i 17 dels 27 vots en segona votació.

Finalment dijous vinent, l’actual Síndic, Josep Escartín, en funcions des de fa gairebé dos anys, presentarà la memòria d’activitat 2017 al ple, com és habitual, però no s’escollirà encara el seu successor.

Quatre candidats, tres aspirants, dos finalistes, cap Síndic

Quatre persones es van presentar a l’actual procés: l’historiador Jordi Serrano, la professora Maite Soler, Lluis Saila i Maria Teresa Roma, que va renunciar poc després de presentar-se per raons personals. Després Saila va ser descartat pels portaveus. Finalment, però, ni Serrano ni Soler han tingut el suport necessari pels grups municipals i Serracant ha decidit recomençar de nou tot plegat.

Foto portada: Maite Soler, Josep Escartín i Jordi Serrano, aquest matí a l’Oficina del Síndic. Autor: J.d.A.

Comments are closed.