Serracant, investigat per l’1-O arran de la denúncia d’un particular

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat citat a declarar en qualitat d’investigat per un presumpte delicte de desobediència el proper 28 de gener al jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell. El cas deriva d’una denúncia presentada per un ciutadà de Múrcia després del referèndum unilateral de l’1 d’octubre de 2017. 

En una compareixença pública aquest dimarts, Serracant ha defensat que la ciutadania “s’expressi a les urnes”. “El proper 28 de gener ens convoquem a seguir defensant la democràcia”, ha dit. L’alcalde no ha concretat si es presentarà davant de l’instructor. “Acabarem de decidir aquesta setmana si aniré a declarar”, ha dit Serracant.

Serracant va ser citat a declarar després de la querella del fiscal general de l’Estat els dies previs a l’1 d’octubre però no va personar-se a fiscalia. Després un ciutadà de Múrcia va denunciar-lo. A finals del 2017 es va admetre a tràmit (més info: ‘Admesa una denúncia per la cessió de locals l’1-O‘). Ara la denúncia particular s’està instruint i la querella de fiscalia s’ha d’arxivar per seguir amb aquest procediment. Segons ha precisat l’alcalde, Fiscalia s’ha incorporat ara a aquestes diligències prèvies.




L’alcalde està citat el proper 28 de gener a les 10.30 hores del matí al jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell. La denúncia demanava investigar Serracant per delictes com sedició, rebel·lió o desobediència. El jutjat ha investigat Serracant per desobediència. És la primera denúncia d’un particular que s’investiga per la cessió de locals pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Suport dels regidors

Serracant ha comparegut acompanyat de regidors d’Esquerra, el PDeCat i el regidor d’Unitat pel Canvi Ramon Vidal. El no adscrit Lluis Monge volia donar suport a Serracant però no ha pogut assistir a la compareixença.

Comments are closed.