Serracant: “ningú m’ha dit que vulgui deixar el govern, però la gent ha de ser coherent”

  • L’alcalde demana coherència a Unitat pel Canvi i veu “molt estrany” que algú vulgui deixar al govern a la recta final del mandat.
  • Esquerra i Guanyem exhorten la coalició d’esquerres a prendre les seves pròpies decisions si no estan a gust. 

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, emplaça Unitat pel Canvi a prendre les seves pròpies decisions si estan incòmodes al govern. Serracant consideraria “molt estrany” que marxessin a falta d’un any per les eleccions. En una línia similar s’han pronunciat també els portaveus municipals d’Esquerra, Juli Fernàndez, i Guanyem, Marisol Martínez. 

Serracant ha sortit al pas de la crisi oberta pel portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, que ha anunciat que deixa de ser portaveu del govern, molest amb la figura de l’alcalde (més info: ‘Berlanga deixa de ser portaveu, molest amb Serracant‘). “Seria molt estrany que hi hagués algú que no volgués participar del govern en la recta final i distreure’s del que és important. El govern està encarat a fer efectius els seus compromisos i els seus reptes”, ha assegurat.




L’alcalde manté que “seguiré treballant per la cohesió interna del govern i sobretot per l’efectivitat de les polítiques públiques”. “La voluntat és treballar i fer-ho les quatre forces com ho hem vingut fer des del primer dia, amb tota la intensitat en la part final del mandat”, assegura.

“Ningú m’ha dit que vulgui deixar el govern, però la gent ha de ser coherent. Seguirem treballant a no ser que hi hagi algú que no vulgui estar al govern perquè no està a gust. Avui hi ha una organització que diu que no està a gust i aquesta organització haurà de ser coherent amb el seu posicionament. Suposo que prendran les seves decisions”

UpC acusa l’actual alcalde d’estar massa centrar en el ‘procés’ i mirar massa per la seva pròpia promoció personal. Serracant assegura que són “sensacions” però que no només ell sinó al cap i a la fi tot el país va girar durant un trimestre al voltant dels procés i els fets derivats del referèndum de l’1 d’octubre. “Penso que hem gestionat de forma molt correcta i positiva un repte molt gran”, diu.

“L’alcaldia genera una dinàmica pròpia”

Pel que fa a la crítica sobre la seva promoció personal, manté que “les organitzacions han d’entendre que l’alcaldia genera una dinàmica pròpia de projecció que és intrínseca a la institució; seguiré treballant per mirar que la figura de l’alcalde sigui l’adequada com hi he treballat des del primer dia”.

“No hem sabut donar el paper que buscàvem a la figura de portaveu” 

Serracant reconeix que la figura de portaveu no ha funcionat: “entre uns i altres no hem sabut donar-li el paper que buscàvem”. Però reitera que es vulgui o no “la figura de l’alcalde comporta una visibilitat. Lamento la posició d’Unitat [pel Canvi] sobre això però no hi dedicarem ni un minut més sobre això. El que vol la gent és que la ciutat millori”, tanca.

Fernàndez (ERC): “Esquerra allà on no està còmode pren decisions”

El portaveu republicà a l’Ajuntament, Juli Fernàndez, no ha volgut valorar el comunicat d’Unitat pel Canvi però assegura que “Esquerra allà on no està còmode pren les seves pròpies decisions”. Fernàndez manté que no es distrauran de la tasca del govern “fent possibles impensables com estem duent a terme”.

Martínez (Guanyem): la polèmica “no ajuda”

La portaveu municipal de Guanyem, Marisol Martínez, creu que Unitat pel Canvi ha de buscar l’espai on se sentin còmodes si al govern no ho estan. “Qualsevol organització política que no està còmode on està ha de valorar el lloc on ha d’estar; jo ho faria així si Guanyem no estigués còmode en un govern de coalició. Valoraria quin és el meu lloc, el meu rol i el meu espai”, diu Martínez, qui manté que “nosaltres hem prioritzat l’estabilitat, el consens, el diàleg i la serenitat”, i creu que les declaracions d’UpC “no ajuden al consens”.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Autor: David B. 

Comments are closed.