Serracant recorda que la pancarta “reflecteix el compromís majoritari” del ple

L’alcalde de Sabadell en funcions, Maties Serracant, assegura que la pancarta de l’Ajuntament que exigeix l’alliberament dels presos independentistes “reflecteix el compromís majoritari dels sabadellencs”. El batlle ho ha dit en una roda de premsa de balanç de mandat en què ha recordat que el símbol “defensa la democràcia i els drets fonamentals”.

Alhora Serracant ha recordat que 20 dels 27 regidors del ple van votar a favor de penjar-la a la casa de la vila. Els números corresponen a la suma dels vots d’Unitat pel Canvi, ERC, la Crida, CiU, Guanyem més els regidors exsocialistes Lluis Monge i Carles Bosch i els vots contraris del PSC, Ciutadans i el PP. Amb la futura composició dels ple, els 20 suports a la pancarta ara serien per 13 (ERC, Crida i Junts per Sabadell) o 14 si Podemos hi donés suport. En contra, si tot fos igual, hi hauria els 13 del PSC més Ciutadans.




Serracant ha fet aquestes declaracions després que divendres passat, la cap de llista del PSC i futura alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, obrís la porta a retirar el cartell. “No som independentistes i serem conseqüents amb la nostra ideologia”, va afirmar Farrés després de signar un acord de govern amb Podem.

Foto portada: pancarta Llibertat presos polítics al segon pis de l’Ajuntament. Autor: David B.

Comments are closed.