Foto portada: el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, a Sabadell. Autor: J.d.A.

Set hores de música i reivindicació per demanar la llibertat per a Carme Forcadell

Des de les cinc de la tarda i, en principi, fins la mitjanit es duu a terme a la plaça del doctor Robert de Sabadell l’acte en record de Carme Forcadell, l’expresident del Parlament, i exregidora de Sabadell, en presó preventiva des del passat hivern. En total, ja 177 nits. La plaça s’ha omplert en record de Forcadell.

L’acte ha estat convocat pel col·lectiu FreeForcadell, i comptarà amb intervencions musicals i també discursos polítics. Està organitzat per reclamar l’alliberament dels polítics independentistes en presó preventiva i sobretot de la sabadellenca. Fa uns mesos es va realitzar un acte similar a Santa Perpètua, amb protagonisme per a Jordi Cuixart, i també a Sant Cugat, en aquest cas per a Raül Romeva. El de Sabadell per a Forcadell s’havia de fer al juny però la previsió de pluja va recomanar que es posposés fins aquest 15 de setembre.




L’acte comptarà amb les intervencions del president del Parlament, Roger Torrent, els exdiputats Lluis Llach i Mireia Boya o l’exlíder de Podem, Albano Dante Fachín. També hi assisteix el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, qui ha definit els presos com “gent de conviccions” i ha llegit una carta de Cuixart dirigida a Forcadell.

“No deixarem que ens robin la felicitat. Per això et tenen tanta por. Perquè sabent-nos valents i acompanyats avui som feliços. Perquè estan units en tots els nostres matissos fem del somriure la revolta”.

També ha participat la dirigent de l’ANC Elisenda Romeu. Romeu ha reclamat als polítics que treballin a favor del “poble” i deixin enrere els partidismes. A nivell local, parlaran l’alcalde, Maties Serracant, els portaveus d’ERC, Juli Fernàndez, CiU, Carles Rossinyol, i Guanyem, Marisol Martínez, així com el regidor d’Unitat pel Canvi Ramon Vidal.

A nivell musical, estan previstes les actuacions de Gerard Quintana, Animal, l’Elèctrica Dharma, Pau Alabajos, Gemma Humat, Titot, el sabadellenc Elgio (condemnat a dos anys i un dia de presó per les lletres de les seves cançons) i també dels Castellers de Sabadell.

Foto portada: el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, a Sabadell. Autor: J.d.A.

Comments are closed.