El Síndic de Greuges investiga d’ofici el cas de la Taser

El Síndic de Greuges ha obert una investigació d’ofici de l’actuació dels Mossos d’esquadra per reduir una dona a l’entrada del CAP Creu de Barberà, quan es va fer ús d’una pistola Taser. Rafael Ribó ha demanat a la Direcció General de la Policia informació sobre les circumstàncies que va fer que es desplacessin al lloc dels fets, per què van immobilitzar la noia i per què van fer ús de la pistola Taser.

Entre la informació sol·licitada, també demana saber quantes vegades van disparar, si es va valorar fer servir altres vies per reconduir la situació i si es van demanar reforços. A més, el Síndic vol saber si s’ha obert una investigació interna per avaluar l’actuació policial i les conclusions que se’n deriven. En la seva petició el Síndic també demana si es va fer ús del protocol d’utilització dels dispositius electrònics de control que tenen els Mossos.

El Síndic ja va recomanar la suspensió de l’ús d’aquest tipus de pistoles elèctriques el 2016, a l’espera que el parlament debati el model de seguretat de Cataunya i l’ús d’aquestes armes.

Foto portada: la jove, amb els seus pares, a les portes del CAP Creu de Barberà, dijous al vespre. Foto: fotograma captat d’un vídeo de TV3.

Comments are closed.