Els sindicats denuncien que les portes del ple es tanquen a la protesta

Diversos treballadors van veure impedit aquest dijous el seu accés a la sala de plens de l’Ajuntament, quan anava a començar la sessió plenària. En un comunicat conjunt, les tres seccions sindicals del consistori, CC.OO, UGT i el SPMM-Cat denuncien aquest divendres els fets. 

Les tres seccions sindicals creuen que al quatripartit “no li agraden les protestes” i acusa el govern de protagonitzar un fet “insòlit”. Abans del ple es van concentrar desenes de persones al vestíbul de l’Ajuntament, entre ells treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària i de la Policia Municipal en protesta per les condicions laborals. Quan van voler accedir al ple, segons mantenen, se’ls va prohibir ja que només es va deixar entrar a qui tingués cadira per seure.

Foto portada: treballadores dels equipaments municipals, al ple. Autor: David B.
Treballadores dels equipaments municipals, que sí van poder accedir al ple. Autor: David B.

La prohibició va escalfar els ànims en uns minuts inicials molt tensos, amb l’alcalde demanant silenci en repetides ocasions, més de 10, i finalment tancant la porta d’accés a la sala de plens per poder seguir la sessió amb una certa normalitat. “No aturaran les protestes dels treballadors perquè tanquin les portes del ple”, mantenen CC.OO, UGT i el SPPM-Cat, qui asseguren que “tornarem amb més força i tantes vegades com sigui necessari”.

Al final de ple, en el torn de precs i preguntes, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, va preguntar a l’alcalde els motius pels quals no s’havia deixat entrar la gent. Serracant va reconèixer que havia vist els fets però desconeixia els motius. Es va comprometre a indagar-hi.

Foto portada: les portes de la sala de plens es van tancar per la protesta d’alguns policies. Autor: David B.

 

Comments are closed.