SMATSA haurà d’implantar els GPS als vehicles

Segons informa l’Ajuntament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat les mesures cautelars que havia sol·licitat l’empresa SMATSA a l’hora d’instal·lar sistemes de control als vehicles com imposa el contracte. El consistori ha fet pública la sentència aquest dimecres i manté que ja són set vegades en que els jutjats han donat la raó a la corporació. 

SMATSA ha interposat diversos contenciosos i entre ells un per la implantació de sistemes de control (popularment dits GPS). Van demanar mesures cautelars i ara els tribunals han tombat la petició.

Segons el consistori, la sentència argumenta que “la inversió de 388.000 euros no és una pèrdua econòmica irreparable en un contracte on es facturen 18 milions anuals” i creu que la instal·lació dels GPS anirà a beneficiar la “seguretat jurídica i evitarà els conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària”.

El requeriment municipal ara és executiu i s’aixeca la suspensió sobre aquesta matèria, que datava del 27 de març. Segons dades municipals, només del 26 per cent dels equips mòbils tenen sistema de seguiment, només s’han programat al sistema de control quatre de les cinc fraccions de recollida i que no hi ha programat cap servei de neteja viària.

Foto portada: camions d’SMATSA, a Torre-romeu. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.