Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa. Autor: David B.

SMATSA porta l’Ajuntament al tribunal contenciós administratiu

Un dels cinc expedients oberts a la concessionària SMATSA ha estat recorregut al tribunal contenciós administratiu per part de la direcció de l’empresa. En concret, el que fa referència als sistemes GPS als aparells de neteja, carrets individuals inclosos. 

L’Ajuntament va obrir cinc expedients contra SMATSA al gener (més info: ‘Serracant anuncia sancions‘). Almenys un d’ells ha estat portat als tribunals per part de la direcció de l’empresa. El portaveu del PP, Esteban Gesa, ha revelat que de moment han demanat “mesures cautelars” en la implantació dels sistemes.

Demana de nou una comissió de diàleg

Els populars insisteixen en la posada en marxa d’una comissió formada pel govern, tècnics, representants de l’empresa, de la plantilla i de l’oposició, per tenir tota la informació al voltant del conflicte obert des de l’any passat entre el govern municipal i la principal concessionària, amb un contracte d’uns 20 milions d’euros anuals.




La posada en marxa de la comissió va ser debatuda en el darrer ple. El govern va rebutjar la proposta en el darrer ple. L’oposició manté que n’hi ha de similars per altres contractes, per exemple, el d’atenció domiciliària. “No és de rebut que no sabem per via del govern que hi ha un contenciós administratiu per l’empresa i no sabem res per part de l’Ajuntament”, es queixa Gesa.

“Comissaris polítics”

Així mateix ha revelat que s’han incorporat cinc persones per controlar el servei, “i com a mínim tres són comissaris polítics de la Crida per Sabadell – Stasi”. “Quant costen, d’on han sortit i quines funcions fan?”, es pregunta Gesa. No estan al mateix espai que la resta de treballadors municipals de l’àmbit de residus i tenen “mal rotllo amb la resta de treballadors de l’àrea perquè volen extreure informació als funcionaris antics”.




D’altra banda, els serveis jurídics de l’Ajuntament en aquest conflicte, del despatx de Miquel Roca, pujaran a entre 80.000 i 100.000 euros, segons Gesa. “Com a mínim ara costarà això la minuta ja que hi haurà un contenciós. Per un costat, hi ha poca confiança en els seus propis serveis jurídics i d’altra banda, és curiós que comparteixin advocats els senyors de la Crida amb la Infanta Cristina”, finalitza Gesa.

Foto portada: Gesa, aquest divendres. Autor: David B. 

Comments are closed.