Foto portada: bloc de pisos als Merinals. La proposta vol substituir el nom de bona part dels carrers del barri. Autor: David B.

Subvencionaran la plusvàlua als veïns reubicats dels Merinals

L’Ajuntament subvencionarà els propietaris de pisos afectats per patologies estructurals al barri dels Merinals que han d’afrontar l’impost de la plusvàlua al canviar de pis. El veinat es queixava que, mentre uns 500 veïns no havien pagat res, ara el govern els girava l’impost (més info: ‘Sorpresa i malestar als Merinals pel pagament de la plusvàlua‘).

El govern municipal ha portat a ple una línia de subvencions pels propietaris afectats, amb la finalitat. L’encara regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, ha recordat que l’antic Institut Català del Sòl s’havia compromès a eximir els propietaris dels pagaments, però que finalment els propietaris havien de fer front a les despeses “sense gaires explicacions”. La Generalitat no assumirà el cost i “per intentar tancar aquest tema i evitar un perjudici” s’invertiran 90.000 euros de les arques municipals. Rebre una subvenció serà tingut a nivells de renda dels veïns “però és la solució menys dolenta”, ha reblat Boada. La línia de subvencions s’ha aprovat per unanimitat.

En total, hi ha 32 llars afectades per uns imports d’entre 70 i 2.600 euros. Es preveu que fins una trentena més se’n puguin beneficiar. Són propietaris que encara viuen als pisos antics dels Merinals i s’han de reallotjar.  Les bases de la convocatòria de subvencions es publicaran properament.

Foto portada: bloc de pisos als Merinals, al número 70 del carrer Fuerteventura. Autor: David B. 

 

Comments are closed.