ERC, la Crida i Junts porten al ple una moció pel retorn de la pancarta ‘Llibertat presos polítics’

Els tres partits independentistes (48 per cent dels regidors) portaran al proper ple, dimarts vinent, una moció perquè l’Ajuntament torni a penjar la pancarta amb el missatge Llibertat presos polítics. Va ser retirada a finals de juliol després d’un acord de la Junta de Portaveus. 

Des d’aquell dia, diversos ciutadans es concentren cada dia de 12 a 1 del migdia a la plaça Sant Roc en actes de protesta. Habitualment s’hi concentren un centenar i mig de persones, amb alts i baixos. Ara, els tres partits independentistes (Esquerra, Crida i Junts), més les entitats Sabadell per la Independència i Òmnium portaran al màxim òrgan municipal de nou la polèmica de la pancarta.




Si es reprodueix la majoria de la Junta de Portaveus (PSC, Ciutadans i Podem) la moció serà rebutjada. Però els partits independentistes volen situar de nou el tema a l’agenda municipal. Tot amb la digestió encara a l’Onze de setembre, a les portes de l’1 d’octubre i amb l’embranzida de la protesta ciutadana dia rere dia a peu de carrer. Tot a l’espera de la sentència del Tribunal Suprem.

“Fins que la llibertat dels presos sigui efectiva”

Els independentistes volen que la pancarta pengi de l’edifici consistorial fins que la “llibertat dels presos sigui efectiva”. La regidora d’Esquerra Èlia Soriano demana a l’alcaldessa, Marta Farrés que “escolti el clam del carrer” i assegura que Farrés no es convertirà en independentista per posar la pancarta sinó “només en demòcrata”.

Altres mocions

Els republicans també portaran una moció sobre els drets energètics, Junts sobre l’emergència climàtica i la Crida sobre el contracte de neteja viària i recollida de residus.

Foto portada: la pancarta, abans que fos retirada. Autor: David B. 

Comments are closed.