Trapero torna al complex Egara: “Tothom ho podria haver fet millor, jo el primer”

El cap dels Mossos d’Esquadra, el major Josep Lluís Trapero, ha assegurat que vol millorar les relacions amb altres cossos de l’Estat, així com amb institucions com el TSJC o la Fiscalia. En la seva primera roda de premsa un cop restituït, Trapero ha admès que tothom “ho podria haver millor” fa tres anys, ell el primer, ha dit, i ha assegurat que les funcions que desenvolupa la policia han de ser més clares, tot posant de manifest la seva autonomia “tècnica” i una “clara dependència” judicial.

Trapero ha estat presentat davant la plana major del cos en un acte privat al Complex Central dels Mossos a Sabadell, on hi han participat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el director general de la policia, Pere Ferrer, entre d’altres. Trapero ha fet autocrítica, recordant que ja ho va fer durant el judici, on va exposar els aspectes on creia que s’havia equivocat fa tres anys, just abans de deixar el càrrec que ara ha recuperat.

“En aquells anys tothom ho podria haver fet millor, i jo el primer, no em costa dir-ho i en públic”, ha reconegut, tot afegint que treballarà per millorar en el seu dia a dia.

En aquest sentit, ha explicat que aquest mateix divendres al matí s’ha posat en contacte amb els caps de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional amb “la voluntat d’anar-los a veure”. Assegura que hi ha trobat una bona resposta i que s’hi ha posat a disposició per “treballar i millorar”.

De la mateixa manera, creu que amb la sentència absolutòria s’han esvaït els dubtes que hi podria haver sobre la funció del cos.

“Se’ns ha retret que potser vam donar una imatge del que no estava passant, allò que el cos no estava fent, potser hem de ser més clars i no tinguem actituds que es prestin a la mala interpretació”, ha assenyalat.

Ha apuntat que ja estava clar, però que la mateixa sentència ha permès reblar la dependència governativa a l’hora de fixar polítiques criminals amb el Govern, l’autonomia del cos en l’àmbit tècnic, i la dependència de l’autoritat judicial i de la fiscalia en l’àmbit de policia judicial. “Sempre ha estat així, i ara està més clar”, ha dit.

Trapero també ha agraït la predisposició dels tres comissaris que han assumit el seu càrrec fins la seva restitució, i ha tingut un record per les víctimes dels atemptats de Barcelona del 17 d’agost de 2017.

Foto portada: Trapero i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, aquest matí. Autor: ACN. 

Comments are closed.