Membres del CDR que no es van presentar a declarar. A la dreta el sabadellenc. Autor: David B.

Tres membres del CDR no recullen l’escrit d’acusació de la Fiscalia

Tres membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Sabadell, Terrassa i Barcelona s’han negat a recollir  l’escrit d’acusació de la fiscalia de Barcelona, que havien de dur a terme aquest dilluns. Ho han fet públic en roda de premsa a la plaça Sant Roc. 

La Fiscalia els atribueix un delicte de desordres públics per la protesta que es va dur a terme el 23 de febrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de Barcelona. Aquest delicte està tipificat amb dos anys i sis mesos de presó per cada una de les 14 persones encausades per aquests fets.
Tres d’aquestes 14 persones han comparegut en una roda de premsa, aquest dilluns a les 12:30 hores a la plaça Sant Roc, en el mateix moment que havien de recollir l’escrit d’acusació. El sabadellenc Cesc Esteve ha assegurat que “vam ser detingudes de manera totalment arbitrària i amb un clar objectiu polític, el de la repressió i l’estratègia de la por”.

“És per això que hem decidit desobeir, perquè no reconeixem la (in)justícia espanyola i no permetrem que l’Estat faci ús de la violència institucional per aturar la lluita als carrers”, assegura Esteve.

En el mateix comunicat asseguren també “no reconèixer cap mena d’autoritat al tribunal que ens vol jutjar ni a la fiscal que ens demana l’ingrés a presó. No hem comés cap delicte i tornaríem a repetir mil i una vegades la mobilització que vàrem fer el passat 23-F, perquè això va de democràcia, llibertat d’expressió i antifeixisme”.

Foto portada: un moment de la roda de premsa. Autor: David B.