Foto portada: concentració republicana a la plaça Sant Roc, l'any passat, amb motiu de l'abdicació de Joan Carles I. Autor: David B.

Un miler de sabadellencs demanen la República

  • La plaça Sant Roc s’omple de banderes republicanes i estelades.

  • Es convoca una altra concentració al mateix lloc per dimarts a les 19 hores.

Com a resposta de l’abdicació de Juan Carlos I de Borbó, al voltant d’un miler de persones s’han aplegat a la plaça Sant Roc per reivindicar la República i la celebració d’un referèndum sobre la forma d’Estat.

La convocatòria va circular per les xarxes socials i ha estat subscrita per organitzacions d’esquerra com ICV, EUiA, l’Entesa per Sabadell, Podemos, ERC, MPS, CUP, CGT o Procés Constituent.

Joan Tafalla, de la associació Sabadell per la República, va prendre la paraula per convocar als concentrats a reunir-se el dimarts a les 19 hores per pressionar a l’ajuntament de Sabadell per tal que acceptin la moció que al ple, que es celebrarà a aquesta hora, per tal que Sabadell tingui un carrer dedicat a la República i que ha quedat sobre la taula.

República Sabadell
Façana de l'Ajuntament, abans de penjar-se l'estalada. Autor: J.L.Lai

Tafalla qualificà a la monarquia com a “corrupta i podrida” i va denunciar la maniobra continuista de l’abdicació del Rei per perpetuar una institució desacreditada. Així va invitar als assistents a estar alerta i a participar en les mobilitzacions que es succeiran els propers dies. Va concloure el seu parlament amb el crit de “Sabadell demà serà republicà” i amb el de “No pasarán!” per evitar que “ens tornin a enganyar”.

República espanyola o catalana

Els regidors d’EUiA, Marisol Martínez i Joan Mena, han penjat a una finestra del darrer pis de l’Ajuntament una bandera de la República espanyola. Això va provocar certa divisió d’opinions. Un sector dels concentrats, que anaven amb estelades, han manifestat el seu rebuig amb el crit de “fora la bandera espanyola” que van ser apagats pels crits de “visca la República” per part dels manifestants que portaven la bandera tricolor. Posteriorment, però, Juli Fernàndez, d’Esquerra Republicana, ha penjat al costat l’estelada.

Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc, aquest dilluns. Autor: David B.

3 Comments