L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al ple. Autor: David B.

Serracant i dos regidors, investigats per prevaricació per una querella d’SMATSA

  • Una querella presentada per l’empresa SMATSA acaba amb vuit investigats per prevaricació. 
  • Serracant haurà de declarar el 14 de maig. El govern donarà aquest matí explicacions. 

La titular del jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell ha citat a declarar en qualitat d’investigats (abans imputats) a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, els regidors Lluis Perarnau i Xavier Guerrero, l’assessor del govern Jordi Colomer i tres funcionaris municipals. També a l’exregidor Albert Boada. L’empresa SMATSA es va querellar contra ells fa un any i la jutgessa hi veu indicis de prevaricació. 

En una interlocutòria del dia 9 d’abril, la jutgessa cita a declarar els vuit investigats els dies 14 de maig i 22 de maig. L’alcalde, Maties Serracant (Crida), ho haurà de fer el dia 14, com també el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), l’exregidor de la Crida Albert Boada i l’assessor municipal Jordi Colomer. El dia 22 de maig ho farà el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau (Crida), i els funcionaris Xavier Ludevid, Eva Vilarrubí i Pere Escudero.

Can Gambús
Can Gambús

Les diligències deriven d’una querella interposada per l’empresa Serveis Medi Ambient SA (SMATSA) després de les acusacions d’irregularitats en la concessió fetes l’any passat (més info: ‘L’Ajuntament acusa SMATSA d’inflar els costos sis milions des del 2012‘).

Aquest gener es van obrir cinc expedients que poden acabar en sancions (més info: ‘Serracant anuncia sancions‘). Llavors SMATSA va ampliar de nou la querella, que la jutgessa ha admès a tràmit, obrint diligències prèvies i citant a declarar com a investigats els càrrecs públics i tècnics. A més, s’estima la complexitat de la causa, amb la qual cosa la instrucció pot allargar-se fins a 18 mesos.

Roda de premsa del govern

A primera hora de la tarda de dimecres, l’executiu municipal va convocar la premsa per aquest dijous al matí, a partir de les 10.30 hores, per informar-los sobre “les darreres novetats en relació amb els
expedients administratius oberts a l’empresa SMATSA”. S’espera que la compareixença serveixi per posar sobre la taula el plantejament del govern després de la querella. A més, segons ha sabut aquest digital, una hora més tard s’ha convocat als portaveus dels grups municipals de l’oposició.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Autor: David B. 

Comments are closed.