Foto portada: membres de la llista a la plaça Joan Oliu. Autor: J.d.A.

Unitat pel Canvi a Sabadell reduirà un terç el salari dels càrrecs públics

La candidatura Unitat pel Canvi, que aplega ICV, el sector oficial d’EUiA (el que no s’ha integrat a Guanyem Sabadell) i dirigents de Podemos a títol individual, avança i ha tancat la seva llista electoral. Volen aplicar un pla de xoc si entren a governar la ciutat.

El passat dissabte van celebrar una nova assemblea al centre cívic de Sant Oleguer, tancant la llista electoral i definint el pla de xoc que volen aplicar quan entrin al consistori, esperen que a governar.

Volem fer net i auditar l’Ajuntament, aportant noves pràctiques polítiques i reduint un 33 per cent el sou dels càrrecs públics actuals per abordar les urgències socials, com la pobresa energètica o l’alimentació. S’impulsaran mecanismes de participació ciutadana i es potenciarà la formació ocupacional”, va dir Joan Berlanga, cap de llista d’Unitat pel Canvi i vinculat a ICV. “També les agendes públiques dels representants i altres mecanismes de “transparència”, assegura Berlanga.

En el cas de les llistes electorals, s’ha acabat el procés per escollir candidats, que s’ha fet en tres fases. Del número 1 al 6 s’ha aprovat una llista de consens entre ICV, EUiA i dirigents del Consell Ciutadà de Podemos formada en el número 1 per Joan Berlanga. El número 2 és el secretari general de Podemos, Ramon Vidal. El número 3 serà per Edu Navarro (EUiA). El 4 per la militant de Podemos Helena Hinojo, el 5 per la coordinadora d’ICV Naila Caballero i el 6 per Ernest Payà, també de Podemos. Unitat pel Canvi però assegura que diuen adéu a les sigles i es presenten com la candidatura de confluència que suma esforços des de diverses procedències.

A partir del número 7 s’han escollit representants als barris, com la coneguda Esther Lopera al Nord, el president de l’AA.VV Poblenou al districte setè, Marga Pérez a Can Puiggener o Èlia Rey a Ca n’Oriac. I la llista es tanca amb persones implicades en diversos moviments socials i representatives de la ciutat, entre ells, l’actual portaveu d’ICV a l’Ajuntament, Aureli Calvo, el president de l’AA.VV Torre-romeu, Manuel Moya, o l’activista Marta Campoy.

Estem molt satisfets amb el mecanisme que hem emprat: ara volem sortir al carrer, donar-nos a conèixer i fer arribar les nostres propostes a tanta gent com sigui possible”, ha dit el cap de llista, Joan Berlanga.

“És una candidatura molt representativa del que és la nostra ciutat”, assegura el candidat.

Foto portada: membres de la llista a la plaça Joan Oliu. Autor: J.d.A.