Primer aniversari Unitat xl Canvi

Unitat pel Canvi celebra el seu primer aniversari

  • A la trobada van assistir dos diputats de CSQP i altres dos de En Comú Podem.

  • Els regidors de la formació han explicat la tasca realitzada a l’Ajuntament.

Unitat pel Canvi (UpC) a Sabadell ha celebrat el seu primer aniversari d’existència amb un sopar a la masia de Can Jonqueres que ha reunit unes 200 persones.

El sopar ha comptat amb la presència de dos representants de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament de Catalunya i veïns del Vallès Occidental, Marta Ribas i Joan Josep Nuet, i dos membres del Congrés Diputats per En Comú Podem, Aina Vidal i el sabadellenc Joan Mena. Tots ells han fet breus salutacions per agrair el compromís d’UpC amb les diferents candidatures de confluència pel canvi més enllà de la nostra ciutat. UpC està formada per ICV, EUiA i un sector de Podemos ara expulsat del partit.

Així mateix han intervingut els regidorsJoan Berlanga, Ramon Vidal, Elena Hinojo i Eduard Navarro que han fet una crida per a enfortir la participació veïnal i popular com la millor eina per recolzar al govern municipal.

Berlanga, cap de llista d’UpC, ha explicat que “ens sentim molt orgulloses i orgullosos d’haver creat un nou espai polític de confluència d’esquerres, amb presència de tots els barris de la ciutat, que ha estat clau per aconseguir el canvi de govern”. Respecte a les perspectives de futur, ha defensat que “per ser capaços de donar resposta als problemes de les classes populars, l’esquerra neta de corrupció encara tenim pendent una major confluència política” que passa, segons Berlanga, peractituds humils i col·laboratives, en contraposició a certa supèrbia i sectarisme encara present en certs sectors de l’esquerra”.

Reivindicació i festa

Durant el sopar s’han fet diversos pronunciaments, com el relatiu a la solidaritat amb els refugiats que fugen de la guerra de Síria i denunciant l’incompliment de la Unió Europea de la seva pròpia normativa en negar-se a acollir-los i exigint més recursos o lestabliment de vies segures.

També s’ha fet esment als compromisos d’UpC en la lluita per la plena igualtat de les dones en matèria de participació política i proposant canvis en les estructures i els models organitzatius per eradicar la desigualtat de gènere. A més, s’han recordat diferents convocatòries com la inauguració del carrer de la República el 14 d’abril, un acte en suport a les organitzacions d’ajuda als refugiats a Grècia pel dia 16 i la festa cívica del 23 d’abril.

Entre els assistents s’ha distribuït una publicació especial explicant la tasca realitzada en aquest any, els eixos de la feina dels seus regidors al govern municipal i informant de la propera Assemblea d’UpC del 2 de juliol al centre cívic de Sant Oleguer.

Finalment, s’ha presentat un vídeo amb algunes de les millors imatges d’aquest primer any de vida. La celebració ha conclòs amb una peça de cabaret dels Iaioflautes de Sabadell i amb una estona de música i ball.

Foto portada: Regidors de UpC i diputats de CSQP i En Comú Podem. Autor: Cedida

Comments are closed.