El regidor de Salut, Ramón Vidal. Autor: David B.

UpC vol impedir ara que els mercats tinguin consultes mèdiques privades

  • Vidal (Salut): “no s’ha de facilitar la ubicació d’iniciatives sanitàries privades en un bé públic”.
  • Fa una setmana el regidor va donar la benvinguda als “pioners” impulsors del consultori. 

Unitat pel Canvi vol prohibir la instal·lació de consultoris mèdics privats en els mercats municipals. La confluència de les esquerres manté que cal modificar el reglament dels mercats municipals. Fa just una setmana que un consultori privat ha obert portes al Mercat Central. 

Els quatre regidors d’UpC creuen que cal fer impossible que consultoris privats s’instal·lin en equipaments municipals com els mercats, recollint la protesta de la Marea Blanca i altres col·lectius en defensa de la sanitat pública. El regidor de Salut, Ramon Vidal, manté que “els reglaments dels mercats no han de facilitar la ubicació d’iniciatives sanitàries privades, permetent que s’instal·li aquest negoci privat en un bé públic de la ciutat“. Per aquest motiu, “hem traslladat a la resta de companyes i companys del govern la necessitat d’introduir una modificació als reglaments dels mercats en aquesta línia“, ha explicat Vidal.

Canvi de posició en una setmana

Malgrat les declaracions d’ara, fa uns dies el propi Vidal, regidor de Salut i militant de Podemos, va dirigir-se a l’equip que ha obert el consultori al mercat, Metges de Capçalera, es va fer una foto amb ells i la va divulgar per la xarxa social Twitter, amb un missatge d’ànim: “la consulta de medicina primària, pionera a Catalunya i Espanya. Neix amb la intenció d’oferir un servei pròxim i compromès amb els hàbits saludables”.

La imatge va comportar crítiques a Vidal per part d’entitats favorables a la sanitat pública, i fins i tot de la coordinadora del grup municipal. El regidor ja va iniciar un cert viratge en el seu posicionament aquest dilluns, quan va demanar al govern canviar el reglament dels mercats. Aquest dimarts el seu grup municipal ha oficialitzat més la proposta fent-la pública.

El consultori, a l’audiència pública

L’obertura del consultori en un equipament municipal va sortir a l’Audiència pública, celebrada dilluns a Cal Balsach. La regidor de Comerç, i responsable de Llicències, Marisol Martínez, va mantenir que el govern municipal no pot regular del tot quin tipus de comerços s’obren en el Mercat Central i el Mercat de la Creu Alta, gestionats pels paradistes. En aquest sentit, es mostra partidària de crear una empresa pública per gestionar aquestes llotges, més la resta (Campoamor, Torre-romeu i Merinals).

El regidor de Salut, Ramón Vidal. Autor: David B.