Un operari de neteja viària, fa un temps, a l'Escola Industrial. Autor: David B.

Valoracions polítiques de les novetats del cas Mercuri: demanen explicacions al PSC

  • ERC celebra que els sabadellencs desallotgessin els socialistes del poder fa tres anys. 
  • Cs demana al PSC que escullin si passen pàgina del bustisme o s’hi queden ancorats. 

Valoracions per part dels membres de l’equip de govern respecte les novetats del cas Mercuri. Per un costat, ERC celebra que els socialistes ja no estiguin al capdavant del consistori mentre reivindiquen la tasca de l’actual govern. Per la seva part, Guanyem demana explicacions al PSC.

Esquerra abunda en les paraules de la jutgessa: “organització criminal” en referència als membres de l’equip de govern i funcionaris que treballaven en favor d’SMATSA, segons els indicis judicials. “Vam desallotjar del poder una presumpte organització criminal”, recorden. I lamenten que es van utilitzar recursos públics per a benefici propi des de com a mínim l’any 2009. Els republicans reivindiquen l’actual acció de govern i reafirmen que l’actual executiu hagi personat el consistori com a acusació particular al cas Mercuri. “Evidentment encara ara la ciutat pateix els efectes i continua pagant unes maneres de fer absolutament reprovables”, diu el president local, Santi Valls.

Crida: SMATSA s’ha preocupat més per mantenir el lucratiu contracte que per mantenir neta la ciutat”

La Crida per Sabadell dona per fet també que durant els governs socialistes es primaven més els beneficis de l’empresa i els beneficis personals sobre l’interès col·lectiu. Destaquen que la jutgessa veu “un entramat delictiu que es desenvolupava de forma concertada, organitzada i continuada per servidors públics de l’Ajuntament, membres del PSC i el grup empresarial Vendex”.

D’altra banda, creuen que qüestionar privilegis, aixecar catifes i netejar la corrupció desperta resistències, i en aquest context inclouen la querella per prevaricació, “sense fonament”, contra diversos càrrecs de l’Ajuntament, entre ells l’alcalde Serracant, els regidors Guerrero i Perarnau i l’exregidor Boada. “La directiva d’SMATSA s’ha preocupat més per mantenir el seu lucratiu contracte que per mantenir neta la ciutat, recorrent a pràctiques totalment irregulars”, assegura la portaveu de la Crida, Aurora Murillo.

Guanyem demana explicacions al PSC

Per la seva part, Guanyem Sabadell exigeix una explicació al PSC davant la imputació de dos dels seus regidors al cas Mercuri, en relació “a la presumpta alteració per l’adjudicació del contracte de neteja de la ciutat”. Guanyem Sabadell assegura que “la situació actual de la ciutat ve derivada de les accions de l’entorn de l’anterior alcalde Manuel Bustos”. Afirmen que “totes les investigacions apunten a polítics, tècnics i empresaris pròxims al PSC al que la jutgessa classifica com a organització criminal”.

 “Lamentem profundament que aquestes conductes, que són el reflex de l’estil i el temps d’un govern que per sort la ciutat de Sabadell ja ha superat, la segueixin arrossegant i situïn a la ciutat dins el mapa de la corrupció”

Degut a que el cas Mercuri té una gran dimensió, Guanyem Sabadell, considera que el grup municipal del PSC ha de demanar disculpes a més de donar explicacions per un seguit de successos produïts els últims mesos. “És fonamental degut a que es tracta d’un tema relacionat amb la reputació i els recursos públics de Sabadell”, asseguren. Finalment, lamenten que “un partit que ha tingut una trajectòria històrica en el passat tant digna com la del PSC es trobi avui immers en assumptes de corrupció com aquest, avergonyint als seus militants i simpatitzants”.

Cs al PSC: que donin la cara

Des de l’oposició, Ciutadans també se suma a les demandes perquè el PSC doni explicacions “públiques”. El coordinador local de la formació, Sergio Salcedo, demana als socialistes que “donin la cara” i apostin per la “regeneració i la transparència”.

El coordinador de Cs a Sabadell ha exigit als responsables del PSC que “donin la cara” i ofereixin als sabadellencs “explicacions sobre una època fosca del seu govern a la ciutat” que pel que sembla “té tentacles que s’estenen per altres poblacions amb alcaldes socialistes”. Cs defensa la “presumpció d’innocència” però creu que “existeixen responsabilitats polítiques”. “El PSC ha de triar entre si vol ser transparent o seguir lligat al seu passat bustista (en relació a l’exalcalde del PSC condemnat per corrupció, Manuel Bustos) que tant dany ha acabat provocant a Sabadell”, acaba Salcedo.

Foto portada: un operari de neteja viària, fa un temps, a l’Escola Industrial. Autor: David B.

Comments are closed.