Foto portada: monòlit a Lluis Companys, al parc de Catalunya. Autor: ERC via Twitter.

Vandalitzen el monòlit dedicat a Lluis Companys

Des de fa una dècada i mitja, Sabadell té dedicat un monòlit a Lluis Companys, el president de la Generalitat durant la Segona República i la Guerra Civil entregat pels nazis a Franco i afusellat pel franquisme. Companys va tenir certa relació amb Sabadell ja que no només va ser diputat per aquesta circumscripció sinó que va tenir residència al barri de Can Rull. 

Fins fa pocs anys, el monòlit a Lluis Companys era el punt de l’ofrena floral de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Està situat al costat de la masia de Can Rull, al parc de Catalunya, prop del trenet i no gaire lluny d’on Companys va tenir una residència. Des de fa uns anys, a més, col·lectius locals recorden cada any la seva figura pels volts de l’aniversari del seu afusellament a través de l’anomenat Memorial Lluis Companys.

Aquest diumenge el monòlit ha aparegut vandalitzat amb una bandera d’Espanya pintada i la inscripció del missatge ‘Asesino‘. Esquerra Republicana ho ha denunciat a través de les xarxes socials.

Hores després, la pintada havia estat netejada. L’Ajuntament assegura que la Policia Municipal investigarà els fets.

El monòlit de Companys no havia estat vandalitzat amb anterioritat a Sabadell. Justament el proper 15 d’octubre farà 80 anys que Companys va ser afusellat al castell de Montjuïc un dia després de ser condemnat a mort.

Foto portada: monòlit a Lluis Companys, al parc de Catalunya. Autor: ERC via Twitter.

Comments are closed.