Podemos

Vidal apel·la a la “no discriminació” per presentar-se a les primàries de Podem

  • Vidal i els seus seguidors decidiran dissabte si concorren a les primàries de Podem.

  • El procés intern arriba sense que s’hagi resolt l’expulsió definitiva de sis afiliats l’any passat.

El secretari general de Podem a Sabadell, tot i que expulsat de forma provisional del partit, Ramón Vidal, ha apel·lat aquest dimecres a la “no discriminació” en el procés d’eleccions internes que s’acosta a la formació lila. Vidal i el seu equip decidiran dissabte si es presenten a les primàries.

Ramón Vidal ha comparegut amb una desena més d’afiliats a Podem de la seva confiança per demanar que el procés d’eleccions internes sigui un punt d’inici a la història de Podem Sabadell. “Entenem que tot parteix de zero” i que en les primàries “prevaldrà el principi de no discriminació”.

Vidal i cinc militants més (la també regidora Elena Hinojo, Sara Ortega, Marta Campoy, Ernest Paya i Esther Lopera) van ser expulsats el juny de 2015 de Podem per part del Consell de Garanties de Catalunya (més info: ‘Podem expulsa a sis militants‘). Van recórrer a Madrid. Un any i tres mesos després, es renovarà la direcció local sense tancar el recurs. Per això, ara Vidal demana que si el procés segueix obert no es discrimini ningú a les eleccions internes. Tot i així, no assegura que es presentarà. Ho decidiran el proper dissabte.

Vidal té de nou correu electrònic com a secretari general

Marta Campoy ha destacat que Podem ha retornat l’adreça de correu electrònic a Ramón Vidal, “el legítim secretari general”. De fet, Vidal ja va escriure un correu als inscrits aquest dimarts, animant-los a prendre part de les primàries i a solucionar els problemes polítics amb “debat obert, participatiu i democràtic; lleial i consensuat entre totes i tots”).

Altres candidatures

Es dóna per fet que a les eleccions internes de Podem es presentarà l’actual coordinador del Consell de Transició, Miguel Lopera, crític amb Vidal, membre del Consell Ciutadà de Podem Catalunya i proper a l’actual secretari general a Catalunya, Albano Dante Fachín (més info: ‘Podem convoca primàries‘).

Foto portada: membres de Podemos, aquest dimecres. Autor: David B.

3 Comments