Foto portada: Ramon Vidal, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Vidal exigeix a Podem que acati la decisió de Madrid i revoqui les expulsions

Ramón Vidal, cara visible de Podem a Sabadell i regidor de Salut, exigeix a la direcció catalana de Podem que acati d’una vegada la resolució de la Comissió de Garanties Democràties Estatal i faci marxa enrera a les expulsions de sis militants a Sabadell l’any 2015.

La Comissió de Garanties estatal va dictar que els expulsats havien de ser readmesos al setembre de l’any passat (més info: ‘Garanties redimeix Vidal‘). Però Garanties de Catalunya no va acatar la decisió, ja que al·legaven que la resolució de Madrid resolia un altre expedient i no l’expulsió dels sis militants, entre ells el secretari general, Ramón Vidal (més info: ‘Garanties de Catalunya no fa cas i manté les expulsions‘).

Segons ha fet públic Vidal, el 17 de novembre, la Comissió de Garanties estatal va ratificar la seva decisió, reafirmant que les expulsions s’havien de revocar. Es tractava de sis militants, entre ells, el mateix Vidal i la regidora Elena Hinojo (més info: ‘Podem expulsa a sis militants a Sabadell‘). A més, de resultes de les expulsions, es va crear una Comissió de Transició, liderada pel militant Miguel Lopera, reconeguda per Barcelona. Tot i així, Vidal i el seu equip van seguir actuant en nom de Podem, autodefinint-se com la direcció legítima.

Sigui com sigui, han passat gairebé tres mesos des de la segona resolució i la direcció catalana de Podem segueix sense acatar-la. Vidal ho ha denunciat aquest dijous: “hi ha desinterès de Podem Catalunya. Estem preocupats perquè la direcció catalana no acata al màxim òrgan del partit”.

Vidal ha assegurat que el 13 de gener van visitar la seu de Podem amb 32 militants. Dues setmanes després, tot segueix igual.

No s’està actuant conforme a l’ADN de Podemos. Ens hem acostat moltes vegades però ells no fan cap moviment. No estan treballant amb transparència”. A  més, lamenten que s’estan perdent oportunitats en una ciutat on Podem té força: “s’ha vist amb Unitat pel Canvi i amb En comú Podem o Catalunya Sí que Es Pot“, lamenta Vidal.

Els dirigents de Podem a nivell local temen que tot s’està demorant en el marc del congrés intern de Podemos, anomenat Vistalegre 2, on la direcció catalana vol canviar l’estatus de la formació, amb un NIF propi per Catalunya. “Ens preocupen aquests moviments”, diu Vidal. “Hem de treballar junts”, ha seguit, mantenint que la formació lila va perdre una gran ocasió per posar fi a la seva crisi interna quan Podem va suspendre les primàries la passada tardor.

Intentaran recuperar la normalitat

Com la direcció catalana no mou fitxa, Vidal intentarà recuperar la normalitat convocant el Consell Ciutadà, la direcció a nivell local, malgrat que només està format per 10 dels seus 17 membres inicials i la Comissió de Transició argumenta que va ser disolt. “Des de la segona resolució del 17 de novembre, no té cap sentit que hi hagi una Comissió de Transició”, ha finalitzat el també regidor de Salut, qui també informarà la direcció estatal dels incompliments de la catalana.

Foto portada: Ramon Vidal, aquest dijous. Autor: J.d.A. 

10 Comments