Eix Macià tallat per Festa Major. Autor: David B.

Quines afectacions a la mobilitat comporta la Festa Major?

La Festa Major comporta diversos talls de carrers i alteracions en les línies de transport públic de la ciutat. Durant els dies de Festa Major s’habilitaran dues línies especials d’autobús nocturn, les línies N1 i N4. Cal tenir present que com a novetat es tallarà l’eix central de la ciutat diumenge i dilluns, amb afectacions a la mobilitat.

Des d’aquest dimecres ja s’ha tallat l’Eix Macià, entre la plaça de Catalunya i el carrer de Pi i Margall pel muntatge de l’escenari de la Festa Major. I aquest dijous quedarà tancada l’avinguda Francesc Macià des del carrer de Pi i Margall fins a la plaça de la Concòrdia per la fira d’atraccions. L’Eix Macià estarà tallat fins el 6 de setembre. Dilluns, a causa del Castell de focs, des de les 21.30 i fins les 22.45 hores, quedaran tallats al trànsit els carrers adjacents.

Centre

Pel que fa a la zona del Centre des de divendres dia 1 a la tarda ja no passaran els busos pel Passeig. Des de dissabte a la tarda es tallarà el trànsit també de la Via Massagué i la Rambla, com es fa els diumenges habitualment. El carrer de la  Indústria, al Centre, serà ocupat per la tradicional fira d’artesans. La circulació pel carrer de Sant Pere estarà tallada des de divendres al vespre fins diumenge a les 3 hores.

Activitats com la Cercavila de la Festa Major de dissabte, la cursa popular i la bicicletada del dilluns comportaran diverses afectacions. També n’hi haurà a l’avinguda de Barberà diumenge pel ball de Festa Major.

Tallat tot l’eix central des de Ca n’Oriac fins la Creu

Diumenge i dilluns es faran activitats a diversos punts de l’eix central, quedant tallat des de l’avinguda de Matadepera i fins a la plaça de la Creu de Barberà per la Festa de punta a punta.

Canvis de recorregut del bus

Les línies d’autobús urbà son les que patiran més canvis durant els dies de Festa Major. Des d’aquest dijous i fins dimecres vinent per la zona de l’Eix Macià (que està tallat al trànsit), les línies 1, 3, 8, 5 i 55 modifiquen els recorreguts habituals. Al centre les línies faran el recorregut dels dissabtes des del divendres a les 15 hores fins el dissabte a les 15 hores. A partir d’aquella hora tenen canvis en el recorregut les línies 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 11, 12, 80 i 55.

Degut a la festa de punta a punta, diumenge i dilluns els autobusos de la línia F1 i F2 modificaran més els seus recorreguts. Els de la F3 i F4 mantenen els habituals. La línia F5 farà el recorregut habitual, però bordejant l’Eix Macià, que està tallat. La línia F1 no s’aturarà a l’intercanviador habitual de la Ronda Zamenhof, creuant el centre pel Mercat Central i el carrer Jovellanos.

Busos nocturns

S’habiliten durant tota la nit dues línies especials de bus nocturn a la ciutat, les línies N1 i N4, que intentaran cobrir un recorregut similar a les línies diürnes L1 i L4. La N1 farà el recorregut d’Espronceda, Ca n’Oriac i Can Deu.  La N4 farà el recorregut de La Serra, Can Rull, Els Merinals.

Foto portada: Eix Macià tallat per Festa Major, amb l’escenari al fons. Autor: David B.