Benet Casablancas

Sabadell homenatja Benet Casablancas

  • Es reconeix a Benet Casablancas per la seva trajectòria professional i artística.

  • En l’homenatge, Casablancas, ha assegurat sentir-se “molt de Sabadell”.

El Teatre Principal ha acollit l’homenatge que s’ha realitzat al músic sabadellenc Benet Casablancas que el passat mes de novembre va guanyar el premi Nacional de Música, atorgat pel Ministeri de Cultura per “la seva maduresa i mestratge en la música, que es pot reconèixer en la seva aportació als diferents gèneres que integren el seu catàleg”.

En el senzill homenatge, Benet Casablancas, acompanyat pels seus familiars, amics i companys de professió, ha rebut de mans de l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, una placa commemorativa per la seva “trajectòria professional i artística”.

Casablancas s’ha mostrat emocionat i agraït pel reconeixement que li ha realitzat la seva ciutat:

És una sensació estranya perquè en aquell àmbit al qual et dediques mai estàs satisfet. Sempre vols anar més enllà i fer-ho cada cop millor. Agraeixo molt aquest reconeixement i em sento alhora amb més responsabilitat per continuar endavant”.

El reconeixement de la ciutat de Sabadell ha arribat poc després que el compositor sabadellenc hagi rebut el premi Nacional de Música, atorgat pel Ministeri de Cultura. Les seves obres, estan presents als centres musicals més prestigiosos i han estat interpretades per formacions importants, com l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure, la London Sinfonietta, l’Arditti Quartet, l’Ensemble Contemporain de Montreal, el Trio de Corda de París, el Trio de Barcelona i les principals orquestres simfòniques de l’Estat espanyol.

Foto portada: Quim Carné, Benet Casablancas i Juan Carlos Sánchez, aquest divendres. Autor: David B.