Concentració vaga feminista. Autor: David B.

2.000 persones reivindiquen la igualtat efectiva a la plaça Sant Roc

Aquest dijous, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la plaça Sant Roc ha collit una de les concentracions de la vaga feminista convocades per aquest dia.

Unes 2.000 persones s’ha concentrat en motiu de la vaga feminista per reivindicar els drets de les dones i en contra de les violències masclistes, en un acte convocat pels sindicats Comissions Obreres i UGT. A l’acte hi han assistit diversos regidors de l’Ajuntament de Sabadell, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant i la expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

Concentració vaga feminista. Autor: David B.
Un moment de la concentració. Autor: David B.

Durant la concentració han llegit un comunicat on han dit “prou a les agressions, humiliacions, marginacions, exclusions i violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades. Prou a la discriminació salarial, al racisme i l’exclusió”.

“No acceptem a estar sotmeses a pitjors condicions laborals, ni cobrar menys que els homes per la mateixa feina i exigim la plena igualtat de drets i condicions de vida i total acceptació de la nostra diversitat”.

Un cop llegit el manifest s’han fet esclatar globus de color violeta que s’han repartit abans d’iniciar-se l’acte. Alguns dels concentrats han esperat l’arribada de la manifestació que ha començat a la plaça de la Creu Alta.

Aquesta tarda continuaran els actes reivindicatius amb l’acte central de commemoració del Dia Internacional de les Dones (més info: ‘Guia ràpida del 8-M a Sabadell’).

Foto portada: vista de la plaça, aquest dijous. Autor: David B.